Evernote EMEA Bölgesi Hesap Yöneticisi Emma Page, MobileMonday İstanbul'un konuğu oldu

Evernote EMEA Bölgesi Hesap Yöneticisi Emma Page, MobileMonday İstanbul'un konuğu oldu

Geçtiğimiz gün düzenlenen MobileMonday (MoMo) etkinliğinin İstanbul ayağında konuk Evernote oldu.

TEB'in sponsorluğunda, Galatasaray Üniversitesi'nde gerçekleştirilen MobileMonday etkinliğinde konuşmacı Evernote'un EMEA Hesap Yöneticisi Emma Page sunumunu gerçekleştirdi.

Evernote'un 50 milyondan fazla kullanıcısının bulunduğunu aktaran Emma Page, MobileMonday katılımcılarına Evernote Hello uygulamasını tanıtarak, katılımcılara kartvizit alışverişinin bu uygulama sayesinde ne kadar kolaylaşabileceğini kanıtladı.

Natali Yeşilbahar'ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte Emma Page, paylaşmanın ve sosyalliğin önemine değinerek, Evernote'un farklı kullanım alanlarından bahsetti. Beni şaşırtan en önemli özellik ise Evernote'un eğitim hayatında sıkça kullanılıyor olmasıydı. Her ne kadar ben öncesinde de Evernote'u kullanıyor olsam da, eğitim alanında Evernote'un tercih ediliyor olduğunu bilmek beni şaşırttı. Hatta Evernote'un öğretmenler için geliştirilen özel bir aracı (Evernote for Teachers) olduğunu da sonradan öğrendim.

Evernote'un iş hayatında da sıkça kullanıldığı, hatta Evernote kullanıcıların büyük kısmının iş hayatında Evernote kullandıklarını açıkça gösteriyor. Basitçe tanımlamak gerekirse herhangi bir görsel, ses ya da yazılı notu kaydederek farklı cihazlar üzerinden Evernote aracılığı ile kullanımınızı kolaylaştıran Evernote'un, yakın geçmişte halka arz etme isteğinde olduğunu da sizlere aktarmıştık.

moleskineevernoteBu arada, etkinliğe gelen tüm katılımcılar 3 aylık Evernote Premium hesabına sahip oldular. Bununla birlikte katılımcılardan toplanan kartvizitler arasından yapılan çekilişle, iki Evernote Moleskine defteri dağıtıldı. Emma Page'in seçtiği kartvizitlerden birisinde de şanslı kişi ben oldum ve Evernote ile Moleskine'in işbirliği ile özel olarak hazırlanan bir Moleskine defter kazanarak, defteri Emma'dan teslim aldım. :)

Bir yazar olarak daha önce Moleskine eskitmişliğim vardı fakat Moleskine'in Evernote ile işbirliği sonunda üretilen bu defterlerin önemli bir özelliği var. Bu da defterinize aldığınız tüm notları ya da çizimleri Evernote uygulaması içinde kamera ile çekerek, kolayca dijital ortama aktarabilmeniz ve paylaşabilmeniz.

photo

El yazım her ne kadar biraz kötü olsa da Evernote'un özel seri Moleskine defterlerinden birini hemen denedim. Evernote için özel üretilmiş olan Moleskine'ler, 3 aylık Evernote Premium üyeliği ile geliyor. Defterin en arka sayfasındaki özel kodla Evernote hesabınızı Premium'a yükseltebiliyorsunuz. Bununla birlikte çıkan stickerları (yukarıdaki notumda yeşil bir tick var) dijital ortama aktardığınız belgeler üzerinden etiketleme amacıyla kullanabiliyorsunuz. Böylece dijital ortamın en önemli avantajlarından birinden de yararlanmış oluyoruz.

Son olarak, Evernote CEO'su Phil Libin'in bir süre önce bize konuk yazar olduğunu hatırlatmak istiyor ve Webrazzi için yazdığı yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.