Kısa bir süre önce Dropbox'ın satın aldığı Mailbox, iPad uygulamasını tanıttı

Kısa bir süre önce Dropbox'ın satın aldığı Mailbox, iPad uygulamasını tanıttı

Yaklaşık 2 ay önce Dropbox tarafından satın alınan Mailbox, bugün yayınladığı iPad uygulaması ve yaptığı yeniliklerle dikkatleri üzerine çekti.

Böylelikle Dropbox'a satışı sırasında milyonlara varan kullanıcı sayısını ve bu kullanıcıların yarattığı trafiği yönetmekte çeşitli güçlükler yaşadığını söyleyen Mailbox, Dropbox bünyesine geçtikten çok değil 2 ay sonra iPad platformundaki yerini almış oldu.

Mailbox'ın yakaladığı son istatistiki rakamlardan da bahsetmek gerekirse, uygulamanın bir buçuk milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyorken bir gün içinde gerçekleşen işlem sayısı ise 100 milyonun üzerinde.

mailbox-ipad-1Çok sayıda Mailbox kullanıcısının beklediği iPad uygulaması, bugün itibarıyla App Store'daki yerini alırken uygulamayı şu adresten indirebilirsiniz. Mailbox'ın iPad uygulaması üzerinde e-posta'larınızı önceliklendirmek; kolayca arşive göndermek, silmek, ve listelere ayırmak mümkün. Mailbox iPhone'a benzer şekilde iPad'de de genel olarak swipe yani kaydırma işlemi ile çalışıyor.

Dropbox satın almadan önce Mailbox'ı cep telefonunuza indirmek için sıraya girmeniz gerekiyordu, yalnız Mailbox iPad uygulaması için böyle bir şey söz konusu değil çünkü Mailbox bu "kabul" uygulamasına Nisan ayı içinde son verdi.

Mailbox Mac platformundaki boşluğu doldurmaya da aday

mailbox-ipad-2Mailbox'ın yaratıcısı ve üreticisi olan, aynı zamanda Dropbox tarafından satın alınan şirket, Orchestra, yaptığı açıklamalardan Mailbox'ın Mac uygulamasının da sırada olduğunu açıkladı. Hatırlarsanız Google satın almasından önce Sparrow Mac platformunda önemli bir başarı elde etmiş ve adından fazlasıyla söz ettirmişti. Sparrow'un ardından çok sayıda yeni uygulama ortaya çıksa da aynı etkiyi yaratamadıkları açık. Dolayısıyla Mac platformu için ortada a-posta istemcileri alanında bir açık olduğunu söyleyebiliriz. Kuşkusuz Mailbox Mac platformunda da önemli bir yere gerebilir. Diğer yandan Mailbox'ın planları arasında Android'e açılmanın da bulunduğunu müjdeleyelim.

Sonuç olarak Mailbox'ın iPad versiyonunun başarılı ve önemli bir hamle olarak göründüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Mailbox kullanıcılarının normalin çok daha üzerinde bir iPad penetrasyonu yakalayabileceğini tahmin etmek güç değil, ayrıca iPad'in de e-posta okumak için çok daha elverişli ve rahat olduğunu da düşünecek olursak Mailbox yanlızca bir iPad versiyonunu yayına almanın çok daha üzerinde bir işe imza attı. Ayrıca Mailbox'ın iPad versiyonunun da en az iPhone'da olduğu kadar başarılı ve kullanımı keyifli olduğunu söyleyebiliriz.

Bir diğer önemli konu ise Dropbox satın almasının ardından -kısmen- kısa bir süre geçmesine karşın gelen yeni versiyon haberi. Bu da Mailbox ekibinin Dropbox'tan bağımsız olarak, kendi ürününü geliştirmeye devam ettiğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.