Square yakında e-posta üzerinden para transferinin yolunu açacak

Square yakında e-posta üzerinden para transferinin yolunu açacak

square cash1Mobil ödeme konusunda en yenilikçi girişimlerden biri olan Square, para alışverişini daha da basitleştirmenin peşinde. Henüz kapalı test sürecinde olan bir yenilik e-posta atar gibi para gönderilmesini sağlayacak.

Square Cash yeniliğini kullanmak için bir e-posta açıp, alıcı adresini para göndermek istediğiniz kişinin e-posta adresini giriyor ve CC kısmına [email protected] adresini ekliyorsunuz. Konu kısmına da göndermek istediğiniz tutarı "$50" şeklinde yazıp gönderiyorsunuz. Karşı taraf banka hesabıyla bağlanarak (bu bankaların sunduğu geçiş hizmeti olmalı) parayı 48 saat içinde hesabına alabiliyor. Parayı gönderen kişi yarım dolar ücret öderken alıcı bir masrafa girmiyor.

square cashSquare'in kurucusu Jack Dorsey'nin kredi kartını çöpe atmak istediği bundan tam 2 yıl önce konuştuğumuz bir konuydu. Aradan geçen sürede hediye kartı kullanımına da el atan Square, dijital cüzdan olayına daha fazlaca ısınmışa benziyor.

Geleceğin nakitsiz bir sistem üzerine inşa edilmesi için para transferinin de dijital altyapılar üzerinden geçmesi gerektiği malum. Önümüzdeki haftalarda herkesin kullanımına açılacak olan Square Cash'in Paypal, Visa, Google veya Venmo'dan daha basit bir şekilde bu işi yürütmek istediği gayet açık ama ne kadar kullanılacağı meçhul.

Türkiye'e bakacak olursak BKM'nin mobil tarafta bu para gönderimini kolaylaştıran bir sisteme geçiş yapacağını hatırlıyorum. Hali hazırda 2013 yılının ülkemizde nakitsiz gelecek için dönüm noktası olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.