Yahoo! yönetimi Tumblr için 1.1 milyar doları resmen gözden çıkarttı

Yahoo! yönetimi Tumblr için 1.1 milyar doları resmen gözden çıkarttı

yahoo tumblrYahoo, Marissa Mayer ile başladığı yeniden canlanma dönemi ciddi bir kilometre taşına ulaştı. Yahoo yönetimi Tumblr'ın satın alınması için 1.1 milyar dolarlık satın almayı onayladı.

Kısa süre önce çıkan dedikodular Tumblr'ın fiyat yükseltmek istediği ancak yeni yeni gelir üretmeye başlayan şirketin kasasında pek nakit kalmadığı yönündeydi. Ardından Facebook ve Microsoft da devreye girdi ancak saatler önce gelen bilgiye göre Yahoo New Yorklu şirket için nakit 1.1 milyar dolarlık teklifi resmen onayladı.

Kendini Tumblr'ın genç kitlesiyle tazelemek isteyen Yahoo, New York'a yeni internet milyarderleri (David Karp ve diğerleri) kazandıracak ama bu satın almanın New York ekosistemi kadar içerik tarafındaki etkisi de önemseniyor. Tumblr'daki içerikler çoğunlukla fotoğrafların tekrar paylaşımından oluşsa da anasayfasındaki rakamlara göre Tumblr 108,5 milyon blogu, ve 50.9 milyar blog yazısını üzerinde barındırıyor.

Diğer yandan Tumblr içeriklerinin belli bir kısmının sadece 18+ yaş gurubuna hitap ettiğini göz önünde bulundurmakta da fayda var.

Henüz resmi açıklamalar gelmiş değil ancak  Yahoo bugün için bir basın toplantısı yapacağını açıkladı ve satın alma kararının bu toplantıda açıklanması bekleniyor. Marissa Mayer büyük ihtimalle bu toplantıya bizzat katılacak. Belki kısa süre önce başarısız olunan Dailymotion satın alması hakkında bir açıklama da yaparak yeni bir hedefleri olup olmadığını açıklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.