Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Silikon Vadisi'nde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Silikon Vadisi'nde

Devlet erkânının Silikon Vadisi'ne olan ilgisi devam ediyor. Geçen sene Mayıs ayında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ziyaret edilen Silikon Vadisi'nin yeni ziyaretçisi bu kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, Apple, Google ve Microsoft gibi teknoloji sektörünün lider şirketlerini ziyaret ettiğini paylaşalım. İlk olarak Microsoft ziyaretiyle turuna başlayan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Microsoft CEO'su Steve Ballmer tarafından karşılandı.

Bu ziyaretin en önemli konu başlıkları arasında FATİH projesinin bulunduğunu ifade etmek mümkün. Steve Ballmer'ın, Recep Tayyip Erdoğan'a Microsoft'un eğitim yazılımları sunumu yapmasını bu anlamda değerlendirebiliriz. Bunun yanı sıra Başbakan'ın Microsoft'un harita servisi olan Bing Maps'i test ettiğini söyleyelim.

Recep Tayyip Erdoğan Microsoft'tan sonra Apple'ın Silikon Vadisi'ndeki merkezine geçti. Apple'ın operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Jeff Willams tarafından karşılanan Recep Tayyip Erdoğan, Apple'ın ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Ancak bu ziyaretin Microsoft'a oranla daha kısa sürdüğünü belirtelim.

Başbakan'ın Silikon Vadisi'ndeki ziyaret ettiği son şirket Google oldu. Google'ın şu anda en önemli cihazlarını bizzat test eden Recep Tayyip Erdoğan, deneyimlerini paylaştı.

google-surucusuz-otomobil-recep-tayyip-erdogan

Sürücüsüz otomobil ile 15 dakikalık test sürüşü gerçekleştirdi

İlk olarak Google'ın sürücüsüz otomobiliyle bir test sürüşüne çıkan Başbakan'a, Google Kurumsal İletişim Bölümü Başkanı Rachel Whetstone ve sürücüsüz otomobil projesinde çalışan ünlü doktor Mehmet Öz’ün kız kardeşi Seval Öz eşlik etti. 15 dakikalık deneme sürüşü gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan, projenin daha ilk adımlarını olduğu ve test sürüşlerinin daha da geliştirileceğini söyledi.

Daha sonra Google'ın kendinden en çok söz ettiren ürünü olan Google Glass'ı test eden Başbakan, gözlüğü bizzat kullanarak test etti. Başbakan deneyimlerini şu şekilde aktardı: "Video çekimleri yapar gibi çekim yapıyorsunuz. Çalışanlar, mesafe alıyor. Demek ki bizim de daha çok çalışmamız, bilgiyi üretmemiz, geliştirmemiz lazım."

microsoft-bing-maps-recep-tayyip-erdogan

"Tanıma fırsatı bulduğum için mutluyum"

Son olarak Silikon Vadisi gezisini özetleyen Recep Tayyip Erdoğan, Microsoft, Apple ve Google'ın sürekli bilgiyi, uygulamayı geliştirmenin gayreti içinde olduklarını ve insansız otomobili de üretme konumuna geldiklerini dile getirdi. Erdoğan, "Bütün bunlar, geleceğe yönelik hayalleri gerçeğe dönüştürmenin adımlarıdır. Bunları yerinde görme, tanıma fırsatı bulduğumuz için mutluyum" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın Silikon Vadisi ziyaretlerini odak noktasında gelecek aylardan gerçekleşecek olan FATİH projesi olduğunu söylemek yanlış olmaz. 8 milyar dolar değerinde olması beklenen FATİH Projesi, küresel anlamda da büyük bir proje. Başta Steve Ballmer'ın gerçekleştirdiği sunumu bu anlamda değerlendirmek mümkün. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin üst düzey yöneticileri özellikle son dönemlerde Silikon Vadisi'ne olan ziyaretlerini artırdığını görüyoruz. Bu ziyaretlerin, Türkiye'deki teknoloji ve internet ürünlerini geliştirilmesi konusunu nasıl etkileyeceğini bekliyoruz.

Görsel kaynak: Anadolu Ajansı ve Hurriyet.com.tr

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.