Yahoo’nun 1,1 milyarını az bulan Tumblr’a Facebook ve Microsoft da talip

Yahoo’nun 1,1 milyarını az bulan Tumblr’a Facebook ve Microsoft da talip

Tumblr’ın CEO’su David Karp ilk olarak firmayı satmayı düşünebileceklerinin sinyallerini bundan birkaç ay önce vermişti. Bir yandan artan maliyetlerin karşılanabilmesi, diğer yandan ise bugüne kadar firmaya toplamda 125 milyon dolar yatırım yapan fonların artan baskısı Karp’ın Tumblr için uygun bir alıcı çıkması durumunda anlaşmaya hazır olduğunu açıklamasına neden olmuştu.

Kısa bir süre sonra ilk ciddi ilgi Yahoo’dan geldi. Sizlere daha önce aktardığımız haberde Marissa Mayer’ın “Yahoo’yu gençleştirme operasyonu” dahilinde Tumblr’ı 1 milyar doların üzerinde bir fiyata satın alma planları olduğunu paylaşmıştık.

İddialara göre Mayer şu anda yönetim kurulunu 1,1 milyar dolar nakit karşılığında Tumblr’ı satın almak için ikna etmek üzere. Fakat Mayer henüz onayı almadan Tumblr pazarlığa başladı bile ve bu rakamın çok düşük bulduğunu sızdırdı…

TechCrunch’ın görüşmelere yakın kaynaklardan aldığını söylediği haberine göre Tumblr, bir anlaşmaya varılabilmesi için Yahoo’nun teklifini ciddi oranda yükseltmesi gerektiğini düşünüyor. Bunu ilk teklif olarak kabul eden Tumblr, görüşmenin ilerleyen aşamalarında daha ciddi bir teklif üzerinde konuşmanın mümkün olabileceğini düşünüyor.

Tumblr’ın sorunu nakit stoğu

2007’de kurulmasına rağmen ilk olarak geçtiğimiz yıl gelir üretmeye başlayan Tumblr’ın aslında pazarlık için eli çok da güçlü değil gibi görünüyor. Çünkü iddialara göre Tumblr’ın kasasında sadece birkaç ay daha ayakta kalabilecek parası kalmış durumda. Bir yandan çalışanları motive etmeye çalışan Karp, diğer yandan da gelirlerin halen çok düşük olması nedeniyle yatırımlarının geri dönüşünden endişe eden yatırımcıları sakinleştirmeye çalışıyor.

Buna rağmen Tumblr’ın bu pazarlıkta avantajını tamamen kaybetmiş de değil. Bunun sebebi de Yahoo’nun Tumblr ile ilgilenen tek teknoloji devi olmaması. İddialara göre genç kitle ile bağlarını güçlendirmek isteyen Facebook ve Microsoft da Tumblr ile ciddi bir şekilde ilgileniyor.

Fakat Yahoo ile devam eden görüşmelerin şartlarına göre Tumblr, Yahoo’nun teklifi ile ilgili kesin kararını vermeden diğer hiçbir firma ile görüşmesi mümkün değil. Karp satış için Facebook, Microsoft veya başka bir firma ile belki şu aşamada masaya oturamıyor ama seçenekleri olduğunu biliyor olması bu görüşmede hala onun için güçlü bir avantaj sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.