Google hisseleri tarihinde ilk kez 900 doların üstünde

Google hisseleri tarihinde ilk kez 900 doların üstünde

I/O etkinliğinde Anroid, Google Play ve Chrome için paylaştığı çarpıcı rakamların yanı sıra yeni servislerini de tanıtan Google, kendi borsa tarihinde önemli bir rekor kırdı.

Etkinliğin başlamasıyla yükselen Google hisseleri gün sonuna kadar yüzde 3.25 artış gösterdi. Bu oranla beraber Google'ın hisse başı değeri 916 dolar civarına kadar yükselirken, şirketin piyasa değeri yaklaşık 303 milyar dolara ulaştı.

Bu yükselişle beraber şirket kendi borsa tarihinde bir rekoru kırmış oldu. 2004 yılında hisse başı 100 dolar değerlemeyle Nasdaq Borsası'nda halka açılan Google'ın o dönemki piyasa değeri 23 milyar dolar civarındaydı. Öte yandan geçen sene Mayıs ayında Google'ın piyasa değerinin 200 milyar dolar olduğunu da belirtelim.

google-borsa-hisse-900-dolar

1 yılda piyasa değerini 100 milyar dolar yükseltti

Şirketin özellikle 52 haftalık dönemde başarılı bir tablo çizdiğini ve piyasa değerine 100 milyar dolardan fazla değer kazandırdığını söylemek mümkün.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Google I/O etkinliğin özellikle Android, Google Play ve Chrome için dikkat çeken rakamlar açıkladı. Paylaşılan rakamlara göre aktif edilen Android sayısı 900 milyona ulaşırken, Google Play'den indirilen uygulama sayısı 45 milyara yükselmiş durumda. İnternet tarayıcısı Chrome'un ise 750 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı belirtildi.

Google Play Music'i tam erişimli stream modeline geçiren şirket, aylık 9.99 dolar fiyatla şimdilik ABD'deki kullanıcılara sundu. Öte yandan tüm mesajlaşma servislerini hepsini Hangouts'a toplayan şirket, yeni tasarım Google Maps ile dikkat çekti.

Google, arama motoru haricindeki servis ve uygulamalar üzerindeki çalışmalarının karşılığını almaya başlamış görünüyor. Ve bu başarıyı kağıda yansıtarak borsada kazanmaya başlamış durumda. Google hisseleri 900 dolar civarında tutunmaya devam edip edemeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.