App Store 50 milyar uygulama indirilmeye ulaştı

App Store 50 milyar uygulama indirilmeye ulaştı

Google ve Apple'ın uygulama mağazaları arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyor. Dün Google, I/O konferansında Google Play'den toplamda 48 milyar uygulama indirildiğini paylaşmıştı. Bugün ise Apple App Store ile ilgili uygulama indirme rakamlarını paylaştı.

Şirketten verilen bilgilere göre App Store'dan şu ana kadar 50 milyar uygulama indirilmiş durumda. Bu rakamın Ocak ayında 40 milyar olarak paylaşıldığını söyleyelim. Aradan geçen süreçte hemen hemen 5 aylık süreçte günlük 78.1 milyon uygulama kullanıcılar tarafından indirildi.

Apple'ın hedefiyse App Store'u daha hızlı büyütmek yönünde. Yapılan açıklamaya göre Apple, 2013 yılı sonuna kadar 75 milyar uygulamanın indirilmesini hedefliyor. Eğer bu hedef gerçekleşirse App Store kullanıcıları 2013 yılında yaklaşık 30 milyar uygulama indirmiş olacak.

app-store-50-milyar-uygulama

10 bin dolarlık hediye çeki verdi

50 milyarıncı uygulamayı indiren kullanıcıyı geçen dönemlerdeki gibi Apple'ın bir sürprizi bekliyordu. 50 milyarıncı kullanıcı, 10 bin dolarlık hediye çekiyle ödüllendirilirken, bir sonraki 50 kullanıcıya ise 500 dolarlık hediye çeki verildi.

Google Play ile App Store'un uygulama indirilme büyümeleri şu anda hemen hemen aynı durumda. Ancak Google Play'in rakamlarına baktığımızda cihaz avantajıyla büyümesini her geçen gün artırdığını görüyoruz. Arada kalan 5 milyar uygulama indirilme farkının 2013 yılı sonunu bulmadan kapanacağını ve hatta App Store'u sollayabileceğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.