App Store yıl sonunda 40 milyar uygulamayı gözüne kestirdi

App Store yıl sonunda 40 milyar uygulamayı gözüne kestirdi

Milyarlarca uygulama indirme rekorlarına alışkın olduğumuz App Store, yeni bir rekor kırma peşine düştü. 2012 yılının Haziran ayında açıkladığı rakamlara göre  App Store'dan indirilen uygulama sayısı 30 milyar barajını geçti bile. Apple'ın bundan sonraki yeni hedefi ise yıl sonuna kadar 40 milyar indirmenin üzerine çıkmak.

Business Insider'da yer alan habere göre App Store sadece 2012 yılı içinde 20 milyar uygulama indirilme sayısına ulaşacağı yönünde. Apple böylece uygulama mağazasını bir yıl içinde ikiye katlamış olacak.

Söz gelmişken App Store'un güncel rakamlarını da paylaşalım. 2012 yılı Mart ayında 25 milyar uygulama indirme rakamını yakalayan App Store, sadece sonraki 3 ay içerisinde toplam 5 milyar uygulama indirme rakamına ulaştı.

2010 yılında toplam 7 milyar uygulama indirilen App Store, 2011'de indirilme rakamlarını  yüzde 42 oranında artırarak 10 milyara ulaşmıştı. 2012 yılında şu ana kadar 10 milyar indirmeye ulaşan App Store henüz yılın ilk yarısında 2011 rakamlarını yakaladı. Yılın geri kalan kısmında en az 10 milyar uygulama daha indirileceğini tahmin etmek güç değil ama artan cihaz sayısı ve buna bağlı olarak geliştiricilerin ilgisi ile de hesaba katılınca ortaya daha da şaşırtıcı bir rakam çıkabileceğini de hesaba katmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.