Twitter alışverişe devam ediyor; şimdi de Lucky Sort’u satın aldı

Twitter alışverişe devam ediyor; şimdi de Lucky Sort’u satın aldı

Twitter bundan çok kısa bir süre önce büyük verinin üstesinden gelebilmek için Ubalo’yu satın almıştı fakat firmanın bu alandaki satın almaları bununla kalmadı. Twitter alışverişe devam ediyor ve veri işleme, anlamlandırma ve sunma konusundaki becerilerini geliştirmek için şimdi de Lucky Sort’u satın aldığını resmen duyurdu.

Bu satın almayla beraber Twitter’ın bundan sonraki vizyonu da biraz daha netleşmiş oldu. Twitter, platformu üzerinde çok yoğun bir şekilde oluşan veriyi daha iyi ölçerek, ortaya çıkan eğilimleri yakından takip etmek isteyenler için detaylı ve anlamlandırılabilir bir şekilde sunmayı planlıyor.

Bu sırada aynı Ubalo gibi yaklaşık 2 yıl önce kurulmuş olan Lucky Sort’un da Ubalo’nun kaderini paylaşarak önümüzdeki aylarda kapatılmış olacak…

Lucky Sort

Yani bir önceki satın almada olduğu gibi Twitter geliştirilmiş olan servisten çok, bu tarz bir servisi geliştirebilen ekip ile ilgileniyor. Bu “yetenek satın alması” ile birlikte Twitter, Lucky Sort’un sosyal ölçümleme ve duygu analizi konusuna odaklanmış TopicWatch adlı ürününü de kapatmış olacak, fakat çok büyük ihtimalle bir benzeri ve muhtemelen daha gelişmişi önümüzdeki dönem içerisinde Twitter’da karşımıza çıkacak.

Satın almayı web sitesinden duyuran Lucky Sort için Twitter’ın ne kadar ödediği henüz açıklanmaı. Lucky Sort bugüne kadar toplam 600 bin dolar yatırım almayı başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.