Vodafone Oksijen AR-GE'nin düzenlediği Android Uygulama Yarışması sonuçlandı

Vodafone Oksijen AR-GE'nin düzenlediği Android Uygulama Yarışması sonuçlandı

Vodafone bünyesindeki inovatif ve yeni jenerasyon servisler geliştiren Oksijen AR-GE, Türkiye'deki uygulama ekosistemini desteklemek adına yeni bir etkinlik düzenledi. Mühendislik öğrencileri arasında düzenlenen Android Uygulama Yarışması ile finale kalan 6 takımın birincisi belirlendi.

Yarışmaya katılan projeleri paylaşmadan önce Android Uygulama Yarışması hakkında kısaca bilgi verelim. Android uygulama yarışması, başvuran projeler arasından finale kalan 6 takım arasında yapılarak 11 Mayıs günü gerçekleştirildi. Katılımcıların sabah 8:30’dan akşam 18:00’a kadar geliştirdikleri projelerde, Android işletim sistemini ve Vodafone API’lerini kullanmış durumda.

Kısa listeye kalan 6 takımların tümüne eğitim imkanı sunulurken yarışmanın birincisine Vodafone'da staj imkanı verildiğini söyleyelim. Bunun yanı sıra ilk üçe giren ekiplere Vodafone markalı tablet ve akıllı telefon hediye edildiğini belirtelim.

Oksijen AR-GE tarafından düzenlenen uygulama yarışmalarının artık her 6 ayda bir düzenleneceğini paylaşan Oksijen AR-GE Genel Müdürü Arda Özgün, Vodafone API'sini geliştiricilere açtıklarını paylaştı. Arda Özgün, "Vodafone API'lerini, Vodafone uygulamalarının içeriğinin ve altyapısının gelişmesi için öğrenci ve iş ortakları dahil olmak üzere geliştiricilere açıyoruz" diye konuştu.

vodafone-oksijen-arge-android-yarismasi

İTÜ Teknokent'te düzenlenen Anroid uygulama yarışmasının birincisi Meety, ikincisi Televizyon Rehberi ve üçüncüsü ise Life Saver oldu. Kazanan uygulamaları ve diğerlerini aşağıda ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz.

Meety

Meety, kullanıcıların neyi, nerede, nasıl yapmak istediğini planlamasını sağlayan bir uygulama. Çağlar Bozkurt tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcıların güncel konumlarını, yolculuk durumunu, etkinlik fotoğraflarını ve anlarını paylaşmayı sağlıyor. Bunun yanı sıra etkinlikte bulunan kişilerle kişisel mesajlaşma imkanı da sunuyor.

Televizyon Rehberi

Egemen Hamutçu, Şükrü Kahrama ve Ece Özdemir tarafından geliştirilen uygulama, TV kanallarının günlük yayın akışlarını güncel bir şekilde gösteriyor. Uygulamayla kanal listeleri gezilebilirken, güncel olarak hangi TV programlarının yayınlandığı görüntülenebiliyor. Kullanıcıların izlemek istedikleri programlar için hatırlatma kurulabilen uygulamada, arayüz bakımından iddialı olacağa benziyor.

LifeSaver

Sağlık kategorisinde yer alan uygulama, Nermin Yıldız ve Seçil Ün tarafından geliştirildi. Kullanıcıların kalbine takılan bir cihazla uygulama üzerinden kalp atışlarının takibi yapılabiliyor. İstenildiği takdirde kullanan kişinin yakınlarıyla paylaşılabilen veriler, özellikle sağlığı tehdit edebilecek durumlarda önem teşkil ediyor.

Nerede Buluşalım

Konum bazlı bazlı bir uygulama olan Nerede Buluşalım, kullanıcıların buluşma yeri karışıklığı sorununu çözmeyi hedefliyor. Uygulamayla kullanıcılar, arkadaşlarıyla buluşulacak olan yere doğru şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Uygulamayı geliştiren ekip ise Burak Yılmaz, Doğa Barış Çakmak ve İsmail İlker Ulusoy olduğunu belirtelim.

Arkadaşının Oksijeni Ol

Hakan Kalmaç, Yaşar Berkay Taçyıldız ve Burak Ser tarafından geliştirilen uygulama belirli bir mobil operatöre yönelmiş durumda. Kullanıcılarının rehberindeki abonelerin konumlarını, ne yaptıklarını, kiminle beraber olduklarını, o anki ruh hallerini veya o anki düşüncelerini gibi paylaşımlarını yapabildikleri bir mobil uygulama olduğunu belirtelim.

Yardım Edin

Kullanıcıların zor anlarında en kısa sürede ve efektif olarak hastane, polis, itfaiye gibi servislere ve aynı zamanda listesine eklediği kişilere haber vermesini sağlayan bir uygulama olan Yardım Edin, Yunus Onur Atasoy ve Serap Berçin tarafından geliştirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.