Twitter büyük verinin üstesinden gelmek için Ubalo'yu satın aldı

Twitter büyük verinin üstesinden gelmek için Ubalo'yu satın aldı

Twitter'ın son dönemde artan satın alamlarına bir yenisi daha eklendi. Twitter'ın mühendislik hesabından duyurulan satın alma Ubalo adlı girişimin Twitter bünyesine katılacağını açıkladı.

2011 yılı başında kurulan Ubalo'nun satın alınması yeni bir yetenek satın alması olarak yorumlanıyor. Zira tamamen mühendis temelli bir şirket olan Ubalo, geniş çaplı hesaplamada (large-scale computing) kullanıcılarının analiz işlemlerine daha fazla zaman ayırmasını sağlıyor.

Ubalo ekibi anasayfasından yaptığı açıklamada sundukları teknolojinin satın alındığından ve ekibin Twitter'a katılmaktan heyecan duyduklarını açıklıyor.

Ubalo büyük çaplı verilerle uğraşanlara daha basit ve daha hızlı bir yol sunduğunu iddia ediyor ki bunu açıklamak için Twitter özelinde verilen bir örnek (aşağıda) Twitter'ın neden Ubalo'yu satın aldığını açıklamaya yetiyor.

twitter ubalo large scale computing

Twitter'ın artık bir "büyük veri" kaynağı olduğu malum ve bu verileri işlemek giderek daha zor hale geliyor. Bu noktada zamandan kazanmak ise nakitten kazanmakla aynı anlamı taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.