Netprice, 20 milyon dolar değerlemeyle akakce.com'un yüzde 20'sine ortak oldu [Duyum]

Netprice'ın, akakce.com'a yaklaşık 5 milyon dolar civarında bir bedel ödeyerek ortak olduğunu söylemek mümkün.
Netprice, 20 milyon dolar değerlemeyle akakce.com'un yüzde 20'sine ortak oldu [Duyum]

akakce-com-netprice-logoGeçen Şubat ayında Türkiye’de karşılaştırmalı alışveriş platformlarından biri olan akakce.com'un Japonya’da özellikle e-ticaret pazarında öne çıkan şirketlerden Netprice ile stratejik ortaklık üzerinde anlaşma sağladığını duyurmuştuk. O dönemde rakam paylaşamamıştık, ancak aldığımız duyumlar stratejik ortaklık hakkında ayrıntılı bilgiler veriyor.

Duyumlarımıza göre ortaklık akakce.com'un, 20 milyon dolardan biraz daha fazla bir değerlemeye sahip olduğu bir anlaşmayla sonuçlanmış. Netprice'ın akakce.com'dan aldığı hisse oranı ise yüzde 20 civarında olduğunu paylaşalım. Söz konusu rakamlardan görüldüğü üzere Netprice'ın, akakce.com'a yaklaşık 5 milyon dolar civarında bir bedel ödeyerek ortak olduğunu söylemek mümkün.

Akakce.com Kurucu Ortağı Koray Karataş yatırım konusu hakkında iki konu üzerine odaklanan açıklamalar yapmıştı. Bunlardan biri mobil teknolojiler, diğeri ise yurt dışına açılma planları. Ortaklık anlaşması sonrası görüşünü aldığımız Koray Karataş, kısa vadede olmasa da Türkiye üzerinden farklı ülkelere açılma planları bulunduğu belirtiyor.

Radarda Ortadoğu ve Doğu Avrupa ülkeleri var

Sosyoekonomik ve perakende sektörü olarak Türkiye’ye uyum gösteren ülkelere doğru açılım planlandığını söyleyen Karataş, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Bazı ön adımları da atılmış durumda. Uzakdoğu ülkeleri bu kapsamda değil, daha çok yakın coğrafyada belirttiğimiz özellikteki bölgeler, özellikle de Doğu Avrupa ve Ortadoğu radarda."

Ortaklık sonrası odaklanılan konuların başında mobil teknolojiler bulunuyor. Netprice grubunun Japonya'daki mobil teknolojiler konusunda önde gelen şirketlerinden biri olduğunu ifade eden Karataş, söz konusu işbirliğinin en önemli odağının mobil teknolojiler oluşturduğunu söylüyor. Karataş, mobil teknolojilerin alışveriş alanında kullanımının müthiş bir yaygınlığa ulaşacağını söyleyerek, akakce.com’un hem alıcı hem de satıcının hayatını etkileyecek çözümler sunacaklarını dile getiriyor.

Netprice hakkında kısaca bir bilgilendirme yapalım. Tokyo Borsası’nda işlem gören Netprice.com, Netprice Holding bünyesinde bulunan 14 şirketten biri. Netprice Holding, e-ticaret sektörünün yanı sıra mobil teknoloji üretiminde ve kullanımında ürünler geliştiren bir şirket olarak Japonya’da biliniyor.

Akakce.com'un gerçekleştirdiği ortaklık, Türkiye'deki karşılaştırmalı alışveriş platformlarının sıcak bir kategori olduğunu fazlasıyla kanıtlıyor. Anlaşma bedelinin yanı sıra Japonya pazarının önemli oyuncularından birinin akakce.com'a stratejik ortak olması özellikle gelecekteki hamleler için önem arz ediyor. Akakce.com'un, ortaklıkla atacağı adımları merakla bekliyoruz.

Güncelleme: 5 milyon dolarlık yatırım Beenos Partners tarafından gerçekleşti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.