Startup Kitchen çıkışlı Tart Games'e Derin Esmer'den 150 bin Euro'luk yatırım

Startup Kitchen çıkışlı Tart Games'e Derin Esmer'den 150 bin Euro'luk yatırım

Startup Kitchen'ın ikinci girişimi Tart Games, Mor ve Ötesi müzik grubunun kurucu üyelerinden gitarist Derin Esmer'den 150 bin Euro'luk yatırımı aldı.

Startup Kitchen'ın ilk projesi İşteOyun'un ardından ortaya çıkan ikinci projesi Tart Games, ilk oyunları Kixel'i bundan birkaç ay önce Şubat ayında piyasaya sürmüştü.

Unity altyapsını kullanarak Facebook, iOS ve Android için oyunlar geliştiren Tart Games, Startup Kitchen çatısı altında kurulduktan kısa bir süre sonra ilk yatırımını almış oldu.

Yatırımın ardından Derin Esmer yüzde 15, Startup Kitchen (Girişim Mutfağı Kuluçka Merkezi A.Ş.) yüzde 37 oranında hisse sahibi olurken, Tart Games'in geliştiricilerinden Bulut Karakaya ve Serhat Nasırlıoğlu da geriye kalan hisselerin sahibi oldu. Bununla birlikte, her Startup Kitchen projesinde bugüne kadar olduğu gibi yüzde 15'lik hisse gelecekte ekibe katılacak üyeler için stok opsiyonu olarak ayrıldı. Bu durum, girişime ileride katma değer sağlayacak girişimci ruhları çekmek için önemli bir nokta.

Henüz kapalı beta aşamasında 10 bin aylık kullanıcıya ulaşan Kixel, bugüne dek 110 ülkeden futbolseveri bir araya getirmiş durumda. Gelen yatırımla birlikte Tart Games'in yeni oyunlarından da sizi haberdar edeceğimizi düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.