Samsung akıllı cep telefonu pazarında Apple'ın 10 katı büyüme gösterdi

Samsung akıllı cep telefonu pazarında Apple'ın 10 katı büyüme gösterdi

idc smartphone mobile statsUluslararası araştırma şirketi IDC, tablet sevkiyatlarından sonra 2013'ün ilk çeyreğine dair akıllı telefon sevkiyatlarına dair rakamları da açıkladı. 2013'ün ilk çeyreğinde zengin özellikli telefonların sevkiyatı ilk kez akıllı telefonların gerisinde kaldı.

IDC'nin verdiği rakamlara göre son 1 yılda cep telefonu pazarı yüzde 4 büyüme gösterdi. Üreticiler 216.2 milyon adet cihaz sevkiyatı yaptı. Akıllı telefon sevkiyatlarına bakıldığında ilk sırada 70.7 milyon sevkiyat yapan Samsung yer alıyor. Yüzde 32.7 pazar payına sahip Samsung'u 37.4 milyon iPhone ile Apple takip ediyor.

Apple'ın pazar payı yüzde 17.3 ve kendisinden sonraki üç üreticinin toplamının (LG, Huawei, ZTE) gerisinde kalıyor. Samsung ise aşağıda ismi geçen tüm geçen üreticilerin (Apple dahil) toplamından fazla sevkiyat yapmış.  Blackberry ve Nokia ise akıllı telefon üreticileri arasında kayda değer bir pazar payına ulaşmamış gözüküyor. LG ise yıllık büyümede kendini ikiye katlamış gözüküyor.

akilli telefon sevkiyati istatistikleri idc

Tüm cep telefonlarının sevkiyatları söz konusu olduğunda da Samsung'un liderliği değişmiyor ama son 1 yılda yüzde 25.1'lik küçülme yaşamasına rağmen Nokia'nın bir anda Apple'ı geride bırakarak 2. sıraya yükseldiğini görüyoruz. Samsung, Nokia ve Apple'ın sevkiyat sayıları sırasıyla 115 milyon, 61.9 milyon ve 37.4 milyon adet. Pazar payları da yüzde 27.5, yüzde 14.8 ve yüzde 8.9.

Rakamların bize gösterdiğine göre Samsung'dan sonra LG'nin hatırı sayılır bir yıllık büyüme yakalamasına karşın ZTE, Nokia'yı takip eden bir küçülme göstermiş. akilli telefon ureticileri istatistikleri idc

Apple'ın sıradışı üretim ve pazarlama taktiğinin artık rakamsal anlamda diğer üreticilerin gerisinde kalmasına neden olduğu ortada. Apple'ın bu konuda bir değişiklik yoluna gitme niyeti göstermediği de malım ama eğer 10 Haziran'da 'ucuz iPhone' dedikoduları gerçek olursa bu sıralamada bir değişim görme ihtimalimiz de artar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.