Twitter'ın Google Glass uygulaması test ediliyor

Twitter'ın Google Glass uygulaması test ediliyor

Bu yılın başında Google, Glass için geliştiricileri uygulama geliştirmeye davet etmişti.  Detayları da geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Google Glass'ın ilk sürümleri hem geliştiricilere hem de denemek isteyen seçkin kişilere dağıtılmıştı.

Google Glass bir süre sonra hacklendi de. Bunun yanı sıra, farklı Google Glass uygulamalarının da geliştirilme ve test sürecine başlandığı haberlerini de duymaya başladık. Bunlardan birisi de GlassTweet.

GlassTweet aslında resmi olmayan bir Google Glass uygulaması. Uygulamanın geliştiricisi Jonathan Gottfried. Bu resmi olmayan uygulamanın yanı sıra, edinilen bilgilere göre, Twitter ayrıca resmi Google Glass Twitter uygulaması üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Uygulama, #throughglass etiketini kullanıyor. Google Glass ile çektiğiniz fotoğrafları Twitter üzerinden otomatik olarak paylaşabilmenizi sağlıyor. Siz Google Glass'a "tweet" komutunu verdiğinizde, Twitter hesabınızdan #throughglass etiketi ile gözünüzün önündeki kare, Twitter hesabınızdan paylaşılıyor. Sanırım çok yakın gelecekte Google Glass için Instagram gibi uygulamalar da görebileceğiz ve bu uygulamaların yaygınlaşması sonrasında Glass çok daha değerli bir ürün olacak.

Google, Glass için ekosistemin oluşturulması, yenilikçi geliştirmelerin ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılması konusunda oldukça hevesli. Google, bu yüzden Glass Collective'i kurarak, yenilikçi Glass projelerine finansman sağlıyor. Glass Collective'in ardında Google Ventures, Andreessen Horowitz ve Kleiner Perkins Caufield & Byers gibi yatırımcı isimler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.