Google Glass hacker’ına Google’dan yanıt geldi

Google Glass hacker’ına Google’dan yanıt geldi

Giyilebilir teknolojiler alanında son zamanlarda en çok ses getiren ürünün Google Glass olduğu bir gerçek. Henüz toplu üretime geçmemiş olsa da Google, “If I had Glass” kampanyası ile sınırlı sayıda bir kullanıcıya Google Glass’a 1500 dolar karşılığında herkesten önce sahip olma imkanı sunmuştu.

Bu kadar göz önünde olan bir cihazın ilk sahipleri arasında teknoloji meraklılarının yoğun olacağı ve Glass’ın işletim sistemini kırmaya çalışacaklar olacağı tahmin ediliyordu. Çok geçmeden beklenen oldu ve iOS Jailbreak konusunda da tanınmış bir hacker olan Jay Freeman ya da daha çok bilinen takma adıyla Saurik, Google Glass’ı kırdığını Twitter hesabından duyurdu.

Fakat çok geçmeden Google’dan yanıt geldi…

Freeman'ın eli değdikten sonra Google Glass cihaz bilgileri...
Freeman'ın eli değdikten sonra Google Glass cihaz bilgileri...

Jay Freeman, Google Glass’ı kırmanın çok da zor olmadığını, daha önce B1nary adlı bir hacker tarafından keşfedilmiş olan Android 4.0’taki bilinen bir güvenlik açığını kullanarak Glass Glass’a tam erişim sağladığını söyledi. Freeman’in Google tarafından Glass’a yerleştirilmiş her türlü kısıtlamayı kaldırmasını sağlayan işlem ise sadece birkaç saat sürmüştü.

Bu sırada Liam McLoughlin de Google Glass’ı kırmayı başardığını Twitter’dan binlerce takipçisini duyurdu. Freeman gibi McLoughlin’in de vurgu yaptığı nokta bu işlemin oldukça kolay bir şekilde gerçekleştiğiydi.

Çok geçmeden Google’dan Stephen Lau konuya açıklık getirdi ve Google Glass’ın özellikle kilitlenmemiş olduğunu söyledi. Lau Google+’daki açıklamasında kimsenin canını sıkmak istemediğini fakat cihazı özellikle kilitlemediklerini söylüyordu. Bunun nedeni ise insanların 1500 dolar ödeyerek sahip oldukları Google Glass’ı diledikleri gibi kurcalayabilmeleriydi.

Çoğumuz henüz Google Glass’ı yakından görme şansına bile sahip olamadık fakat görünüşe göre Google, Glass ile bilgisayar kullanım kavramını farklı bir boyuta taşımakla kalmayacak, hepimizin içerisindeki o minik hacker’ı da dışarı çıkartmaya çalışacak :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.