Samsung, Galaxy Tab 3 ile 7 inçlik tablet pazarındaki elini güçlendiriyor

Samsung, Galaxy Tab 3 ile 7 inçlik tablet pazarındaki elini güçlendiriyor

Farklı akıllı telefon ve tablet segmentlerinde birçok modele sahip olan Samsung, elinde tuttuğu bu kozu güçlendirmeye devam ediyor. Samsung, yaptığı açıklamayla 7 inçlik tablet segmentinde yer alacak Samsung Galaxy Tab 3'ü duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Samsung Galaxy Tab 3'te, Android 4.1 işletim sistemi, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 1 GB ram ve 3 megapiksel kamera gibi özellikler bulunuyor. Ancak ekran çözünürlüğü konusunda rakiplerinden biraz geride kalan Galaxy Tab 3'te, 1024×600 çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor.

Samsung Galaxy Tab 3'ün özelliklerine baktığımızda cihazın giriş seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda Samsung'tan cihazın fiyatıyla ile ilgili bir açıklama yapılmamasına rağmen Galaxy Tab 3'ün ekonomik fiyat aralığında olabileceğini paylaşalım.

Bunun yanı sıra Samsung'un geliştirdiği servis ve uygulamaların Galaxy Tab 3'te yer alacağını görüyoruz. Music Hub, Game Hub, Video Hub ve Learning Hub gibi Samsung uygulamaları cihazda yer alacak.

samsung-galaxy-tab-3

Küçük tablet pazarındaki rekabet artıyor

7 inçlik tablet pazarında baktığımızda rekabetin hızla arttığını görüyoruz. Özellikle iPad Mini'nin çıkışında sonra kullanıcıların tüm dikkati bu segmente yönlenmiş oldu. Satış grafiklerine baktığımızdaysa Apple'ın 7 inçlik tablet pazarında olumlu bir tablo çizdiğini söylemek yanlış olmaz. Öte yandan Google'ın bu segmentte yer alan Nexus 7 tabletini de unutmamak gerekiyor.

Samsung, Barselona'da düzenlenen Mobilde World Congress'te Samsung Galaxy Note 8.0'ı duyurmuştu. 399 dolar fiyatla pazara sunulan Galaxy Note 8.0 düşünecek olursak, Samsung'un 7 inçlik tablet pazarında farklı modellerle elini güçlendirmeye çalıştığını belirtebiliriz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Samsung Galaxt Tab 3'ün çıkış tarihi ve fiyatı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmış durumda değil. Ancak tahminlerimize göre cihazın gelecek Haziran ayında kullanıcılara sunulabileceğini düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.