Tasarım ürünlerin satışını gerçekleştiren Gramind.com kullanıcı ve tasarımcıları bir araya getiriyor

Tasarım ürünlerin satışını gerçekleştiren Gramind.com kullanıcı ve tasarımcıları bir araya getiriyor

Son dönemlerin en çok ilgi çeken e-ticaret projeleri arasında tasarım ürünleri merkezine alan girişimler bulunuyor. Bu ürün grubu kullanıcıların olduğu kadar tasarımcıların da ilgisini çekiyor. Şimdi paylaşacağımız Gramind.com ise hem tasarımcıları hem de kullanıcıları bir araya getiriyor.

6 kişilik bir kadro tarafından 2012 yılında hayata geçirilen Gramind.com, hem tasarımcılar tarafından dizayn edilen ürünlerin satıldığı bir butik, hem de tasarımcılar için bir sosyal paylaşım ağı olarak kurgulanmış. Şu anda içersinde tişört, kanvas ve poster olmak üzere üç farklı kategori bulunan Gramind.com'da tasarımcılar, kayıt işlemlerini tamamlayarak kullaniciadi.gramind.com alt alan adıyla bir mağaza oluşturabiliyor.

Yapılan tasarımlar kolay bir arayüzle Gramind.com'a ulaştırılıyor ve bu işlemden sonra satışa çıkıyor. İşin mağaza kısmında tasarımcılara yaptıkları satış, site içindeki sıralamaları gibi birçok verinin paylaşıldığını söyleyelim. Yollanan tasarımlar ise Gramind.com tarafından ürünlere basılıyor.

gramind-ana-sayfa

90'dan fazla tasarım gönderildi

İşin kullanıcılar tarafına bakacak olursak yazının başında da belirttiğimiz gibi sitede şu anda 3 farklı ürün kategorisi bulunuyor. Tasarımcılar tarafından dizayn edilen ürün fiyatlarının tişörtlerde 25-30 TL, kanvaslarda 21-56 TL ve posterlerdeyse 13-25 TL arasında değişmesi sitenin fiyat bakımından da öne çıktığını gösteriyor. Sitedeki tasarım sayısına baktığımızdaysa 90 civarında olduğunu paylaşalım.

Girişimin kurucularından aldığımız bilgilere göre Gramind.com'da 2 bin civarında kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Platformdaki tasarımcı sayısı ise 42 olduğunu sözlerimize ekleyelim.

Gramind.com kurucularının gelecekteki hedefleri arasında dijital ortamda olan sanat ve tasarımı 3 boyutlu ortama taşımak bulunuyor. Yani 3 boyutlu tasarımların Gramind.com'a gönderilerek, mobilyadan heykele kadar birçok tasarım gerçek objeye dönüştürülerek kullanıcılara ulaştırılacak.

Gramind.com'un tasarım ürünlerin tek bir elden çıkması yerine farklı tasarımcıların ürünlerine yer vererek, çeşitlilik konusunda şimdi olmasa bile gelecekte umut vadeden bir proje olduğunu düşünüyoruz. Özellikle gelecekte ürün çeşitlerinin artması sitenin büyümesi konusunda önemli bir katkı sağlayacağını söyleyelim. E-ticaret sektörüne farklı bir başlangıç yapan Gramind.com'un gelecekteki adımlarının ne olacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.