Twitter yerel tweet’leri keşfetme özelliğini test ediyor

Twitter yerel tweet’leri keşfetme özelliğini test ediyor

Dünyada olup bitenlerden haberdar olmanın en pratik ve hızlı yollarından biri Twitter. Pek çok farklı olayda bunu gördük; dünyanın diğer ucundaki bir olaydan sadece saniyeler sonra detaylar ilk olarak Twitter’da gözler önüne seriliyor.

Fakat iddialara göre Twitter yeni bir özellik ile dünyanın diğer ucundaki gelişmelerin yanı sıra, çevrenizde olup bitenleri de daha kolay keşfetmenizi sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik coğrafi konumunuza göre size yakın olan bölgelerden gönderilmiş tweet’leri keşfetmenizi sağlayacak.

Kullanıcılar için lokasyon bazlı tweet’leri keşfetmek son derece ilgi çekici olabilir ama Twitter’ın asıl düşüncesi yerel reklamverenlerin de bu yeni özelliğe büyük ilgi gösterecek olması…

Pek çok kullanıcı için yakın çevrelerindeki indirimler, konser veya etkinlikler, haber değeri taşıyan gelişmeleri Twitter üzerinden hızlı bir şekilde takip edebilmek son derece değerli olacaktır. Mobil kullanımının son derece yüksek olması bu anlamda Twitter’a önemli bir avantaj sağlıyor.

Lokasyon bazlı servislerden bahsettiğimizde ilk olarak Foursquare akıllara geliyor. Twitter bu yeni hamlesi ile uzun zamandır yakın çevremizdeki gelişmeleri ve mekanları keşfetmemizi sağlayan Foursquare’e doğrudan rakip olmuş olacak. Üstelik yüz milyonlarca kullanıcısı ile doğru bir konumlama ile bir anda bu alanda Foursquare’ın önüne geçmesi bile mümkün olabilir.

Tabi ki işin bir de reklam boyutu var. Bu özellik işletmelere sadece coğrafi olarak kendilerine yakın olan ve daha da iyisi, çevresindeki gelişme ve yenilikleri keşfetmek isteyen kullanıcılara ulaşma imkanı sağlayabilir.

AllThings D’nin bu iddiaları henüz Twitter’dan bir yanıt bulamadı. Resmi bir açıklama gelmediği için de bu servisin test sürecinin ne kadar devam edeceği veya ne zaman son kullanıcıya ulaşabileceğine dair net bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.