Digg'in de sahibi olan Betaworks, Instapaper'ın çoğunluk hissesini satın aldı

Digg'in de sahibi olan Betaworks, Instapaper'ın çoğunluk hissesini satın aldı

Geçen yıl Temmuz ayında bir zamanların efsanevi sitelerinden olan Digg'i satın alan betaworks, Instapaper'ın çoğunluk hissesini şirketin kurucusu Marco Arment'ten satın aldı.

Arment'in blogunda yer verdiği yazıyla duyurduğu satın almanın bedeli açıklanmamış ancak 2008'de kurulan Instapaper'ın eski ivmesini kaybeden şirket karşılığında çok büyük bir bedel alındığını tahmin etmiyorum.

Marco Arment'in samimi blog yazısında Instapaper'in artık bir ekibe ihtiyaç duyduğu ve betaworks'un bunu yapacağını düşündüğü için şirketi devrettiği yazıyor. 

Instapaper'ın devrinden sonra şirkete danışman olarak destek vermeye devam edecek olan Marco, yeni projeler hayata geçireceğini paylaşıyor.

Bit.ly, Chartbeat ve Digg gibi yenilikli fikirlere sahip şirketlerin destekçisi konumundaki betaworks için instapaper'ın oldukça doğru bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. İlk dönemlerinde yaptığı tohum yatırımlarla bilinen betaworks, daha sonrasında kendi yatırımcılarını şirketten çıkararak kendi teknik ekibini kurdu ve birden çok projeyi içeride geliştirmeye başladı.

Google Reader'ın kapatılacağının duyurulmasının ardından yeni Digg'in bu boşluğu dolduracağı şeklinde açıklama yapılmıştı. 2013'ün ikinci yarısında gelecek olan yeni Digg ile birlikte Instapaper'ın da ikinci baharını yaşama ihtimali var. Tabii bunu başarmak yeni kullanıcı kitlesi yaratmak ve sıfırdan başlamak demek oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.