Mobil uygulama geliştirme platformu Netmera beta sürecini 600 kullanıcıyla geride bıraktı

Mobil uygulama geliştirme platformu Netmera beta sürecini 600 kullanıcıyla geride bıraktı

Haziran 2012'de sizlere tanıttığımız Netmera mobil uygulama geliştiricilerin aklında yer etmiş olsa gerek. Zira Netmera farklı platformlarda mobil uygulama geliştiricilerin işini kolaylaştıran bir girişim ve 7 'hackathon'un destekçisi olduktan sonra yenilenerek beta sürümden çıkıyor.

Yaklaşık 1 yıldır beta sürümünde kendini geliştiren Netmera, bu süreçte özellikle Avrupa'da ve Türkiye'de Droidcon ve Appsworld gibi önemli organizasyonların destekçisi olmuş. Bu sayede Avrupa ve Amerika'dan binlerce mobil uygulama geliştiriciyi platformuna çekeyi başarmış ve  beta sürümünü kullanan geliştiricilere ücretsiz 'pro hesap'vererek kararlı sürüme geçmiş.

netmera cross platform mobile app development

Kullanıcıların yarısı yurt dışından

Netmera'nın bulut tabanlı hizmetlerini tüm dünyaya ulaştırmak istediğini paylaşmıştık. Inomera Research'ün bir ürünü olan Netmera, aldığımız bilgiye göre şu anda 600 kullanıcıya sahip. Bu kullanıcıların yüzde 47'si Türkiye’den. 1000 civarında uygulamayı üzerinde barındırıyor ve bu uygulamalar 10 milyon civarında cihaz üzerinde Netmera SDK’sının çalıştığını gösteriyor.

Mobil uygulama pazarının önemli alanlarına (oyun, pazar yeri, perakende, medya, telekom, bankacılık) bütünleşik hizmet verecek şekilde geliştirilen Netmera, önümüzdeki dönemde bu sektördeki şirketler ve pazarlama kampanyalarını yöneten ajanslarla işbirlikleri kurmayı hedefliyor.

Anlık Bildirim özelliği geldi

netmera notificationBu arada Netmera yeni tanıttığı anlık bildirim (push notification) özelliğinin ilgi görmesini bekliyor. Bu özellikte uygulama kullanıcısına ait kullanım davranışları, coğrafi konum gibi detaylara inilerek bildirimin ulaşacağı kitle hedeflenebiliyor.

Sağda bir örneğini gördüğünüz bu bildirimler de zengin medya içerikleriyle donatılıp ilgi çekici kampanyalar haline getirilebiliyor. Netmera bu bildirimlerle kimin ilgilendiğini de raporlayabiliyor.

Görmek istediğimiz girişimler

Türkiye'de SaaS girişimlerinin çoğalmasını isterken hem mobil odaklı hem de dünyaya açılan bir girişim görmek açıkçası beni mutlu ediyor. Geçtiğimiz günlerde indirdiğim bir mobil oyunun Gideros Mobile platformunda geliştirildiğini görmek de keyif vericiydi.

Umarım zamanla bu tür girişimler yerli uygulama geliştiricilerin de desteğiyle küresel pazarda rekabetçi bir konuma gelir ve Türkiye'deki ekosistemin büyümesini desteklemeyi sürdürür.

Netmera hakkında daha fazla bilgi için şu sayfayı, iOS, Android ve HTML5 tabanlı örnek uygulamalar için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Netmera bloguna da göz atmanızı öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.