Apple'ın yeni ürünlerini tanıtacağı WWDC 2013'ün tarihi belli oldu

Apple'ın yeni ürünlerini tanıtacağı WWDC 2013'ün tarihi belli oldu

Apple'ın yeni ürünlerini tanıtmasıyla ünlü olan geliştirici etkinliği Worldwide Developer Conference’nın (WWDC) merakla beklenen tarihi duyuruldu. Dünya çapındaki geliştiricilerin bir araya geldiği konferans, bu sene 10-14 Haziran tarihleri arasında düzenleniyor.

Daha önce düzenlenen WWDC'lerin gündemine baktığımızda iOS işletim sistemleri hakkında önemli gelişmelerin yaşandığını hatırlatalım. Geçen sene düzenlenen konferansta iOS 6 işletim sisteminin yanı sıra Mac işletim sisteminin yeni sürümü olan 'Mountain Lion' yani Dağ Aslanı duyurulmuştu. Bu yüzden yeni iOS ve Mac işletim sistemlerinin Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2013 etkinliğinde duyurulacağı muhtemel görünüyor.

Bunun yanı sıra Apple'ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Phil Schiller'ın özellikle geliştiricilerin daha inovatif uygulamalar geliştirebilmesi için önemli araçlar duyuracaklarını belirtiyor.

WWDC 2o13'ün biletleri henüz satışa çıkmış durumda değil. Dakikalar içerisinde tükenmesiyle bilinen etkinlik biletlerinin 25 Nisan'da satışa çıkacağını belirtelim.

Daha önce iPhone ve Mac Pro modelleri duyurulmuştu

WWDC etkinlikleri Apple’ın yaptığı sürprizlerle biliniyor. Şirket 2003′ten bu yana yeni cihazlarını ve yazılımlarını bu konferansta tanıtıyor. Örneğin 2008 yılında iPhone 3G, 2010 yılında iPhone 4 ve 2006 yılında Mac Pro’nun bu etkinlikte tanıtıldığını unutmamak gerekiyor.

WWDC 2013′te Apple’ın yine bir sürpriz yapması muhtemel olduğunu paylaşalım. Ekonomik segmentte yer alacağı öne sürülen iPhone modelinin yanı sıra iPad Mini'nin yeni modelinin bu etkinlikte tanıtılabileceğini paylaşalım. Öte yandan etkinlik takviminde bulunan ‘iOS X’ tanımının, akıllı cihazlara yeni işletim sistemi gelebileceğinin ipucunu verebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.