Bitcoin pazaryeri Mt.Gox’un hacker kabusu bitmiyor

Bitcoin pazaryeri Mt.Gox’un hacker kabusu bitmiyor

İnternetin para birimi olarak özellikle son dönemde büyük ses getiren Bitcoin’in popülaritesi sadece kullanıcılar arasında yükselmekle kalmıyor, Bitcoin’e hackerlar tarafından da oldukça ilgi gösteriliyor. Bitcoin’in son dönemlerde yüksek tansiyonlu bir süreç geçirmesinin ilk nedeni bir haftada değerinin 8 kat artması ve sadece birkaç gün içerisinde değerin tepetaklak olmasıydı.

Tüm bu gelişmeler olurken Bitcoin alışverişinin yaklaşık yüzde 80’ine ev sahipliği yapan Mt.Gox hacker saldırıları yüzünden bir türlü rahat yüzü göremedi. Tokyo merkezli ve ulaştığı yüksek hacim sayesinde arz talep dengesinin büyük kısmının oluştuğu Mt.Gox bu nedenle Bitcoin’in değerinin belirlendiği en önemli mecralardan biri olarak kabul ediliyor.

Aynı nedenden dolayı Bitcoin’in değerini manipüle etmek isteyen saldırganların da birinci hedefi konumunda…

Bundan kısa bir süre önce ağır bir saldırı atlatan Mt.Gox çok kısa bir süre önce yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldı. Oldukça güçlü bir DDOS saldırısı nedeniyle servisin kapanmasının ardından Mt.Gox hem Facebook, hem de Twitter hesapları üzerinden bu durumu doğruladı. Saldırının ardından bir süre sonra servis yeniden kullanıma geçti ama tekrarlanan bu durum güvenlik için Prolexic ile anlaşması olan Mt.Gox’un stabilitesi ile ilgili soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Nisan ayı içerisinde hızlı yükseliş ve düşüşler yaşayan Bitcoin’in değeri bu tip saldırı durumlarından çok ciddi bir şekilde etkileniyor. Mt.Gox’un saldırı nedeniyle kaplı olduğu dönemlerde genellikle endişeli Bitcoin sahiplerinin spekülasyon satışları nedeniyle Bitcoin hızlı bir değer kaybına uğruyor.

Bu tip durumlarda pazarı biraz yakından takip edip alım veya satım kararlarını dikkatli yapmakta fayda var. Bunun için farklı Bitcoin alışveriş sitelerinin güncel değerlerini BitcoinWatch’tan, Mt.Gox’taki anlık Bitcoin değerlerini ise Bitcoin.clarkmoody’den takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.