Osito: Google Now benzeri iPhone uygulaması

Osito: Google Now benzeri iPhone uygulaması

osito iphone appApple, Siri ile sesli asistan kavramını hayata geçirdi ama Google'ın bildirim temelli akıllı asistanı Google Now bir şeyleri derinden değiştirmeye aday. Google bu yeniliği Android kullanıcılarına özel tuttu ve iOS'a taşımadı ama Osito (itunes) bu boşluğu kapatmaya aday görünüyor.

Eski adı Sherpa olan Osito, Google Now gibi konum, takvim ve e-posta bilgilerinizi inceleyerek günlük aktivitelerinize yönelik bildirimlerde bulunuyor. Tabii bu bildirimler basit bir alarmdan farklı olarak uyarıcı ve yönlendirici bir şekilde sunuluyor.

osito iphone google now

Osito, toplantınıza geç kaldığınızda arkadaşlarınıza bilgi mesajı atmanızı, yağmurlu havalarda şemsiyenizi unutmamanızı hatılatıyor. Seyahatlerinize göre trafiğin yoğunluğunu kontrol ediyor, taksi çağırmanıza yardımcı oluyor. Ve daha farklı değişkenlerle otomatik sonuçlar çıkarmaya çalışıyor. Tıpkı Google Now gibi.

Eğer AppStore kaydınız ABD üzerineyse Osito'yu indirebilirsiniz ama gördüğüm kadarıyla İstanbul'un konum bilgilerini işlemlere dahil etmiyor ve uygulamanın önemli bir bacağı eksik kalıyor. Diğer sonuçlar içinse biraz beklemem gerekiyor.

Önümüzdeki dönemde mevcut verilerden otomatik sonuçlar çıkaran, kendi kendine öğrenen uygulamaların sayısının ve değerinin artacağına şüphe yok ama Google ve Apple bu alanda kendi uygulamalarını geliştirmeleri de girişimcilerinin önünü kapatacak gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.