Platform sahipleri ve fragmantasyon mobil uygulama geliştirmeyi zorlaştırıyor

Platform sahipleri ve fragmantasyon mobil uygulama geliştirmeyi zorlaştırıyor

osman celik mobinex mobil 13Webrazzi Mobil'13 toplantımızın özellikle mobil uygulama geliştirmek isteyenlere hitap eden konuşması Mobinex CTO'su Osman Çelik tarafından yapıldı. Osman Çelik "mobil uygulama geliştirmenin zorlukları ve çözüm yolları" başlıklı konuşmasıyla aramızdaydı.

Osman Çelik, sunumuna mobil platformların yönlendirmesinden bahsederek başladı. Platform sahipleri uygulamaların her zaman bir adım önde olması için çalışıyor ve tarayıcı üzerinden çalışan uygulamaların kullanılmasını istemiyor. Android'i bu platformların dışında bırakabiliriz ve iOS tarafında işlerin daha da baskın olduğunu kabul edebiliriz.

Tek uygulama için 10 farklı kod

Osman Çelik'e göre bir diğer sorun da platfomların fragmantasyonu. Aynı platform içindeki mobil işletim sistemi sürümlerinin ve cihazlarının farklılıkları uygulama geliştirmeyi hem nakit hem de zaman açısından külfetli bir hale getiriyor.

mobinex mobil uygulama gelistirme

Bu durumda 10 liraya geliştirilen bir uygulamaya yıl içinde bir 10 lira daha harcayacağınızı göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Yapılan 1 adam/günlük iş 10 katı masrafı beraberinde getiriyor.

Mobil uygulamaların ömrü en fazla 3 yıl zira hem ihtiyaçlar hem teknoloji hem de moda uygulamaların baştan yazılmasına neden oluyor ve bu tür operasyonel sorunları çözmek için de çeşitli ara platformlar pazarda kendine yer buluyor (Mobinex de bunlardan biri).

Osman Çelik'in paylaştığına göre uygulamayı geliştirmek bir sıradağlar dizisinin başlangıcı. Test süreci, dağıtım/pazarlama, kullanıcı izlemesi, risklerin göz önüne alınması ve bunların değerlendirmesi gibi süreçler birbirini izliyor. Bu noktada devreye giren ara çözümler de bu süreci sistematik şekilde yürüyecek bir hizmet sunuyor.

Osman Çelik'in sunumu paylaşacağız ama isterseniz Mobinex.biz adresinden daha detaylı bir inceleme yapabilirsiniz. Mobil uygulama geliştirme konusundaki tercihlerinizi de yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.