Mobil'13, Webrazzi PRO ve Turkcell'in 'Mobil Devrim'i anlattığı sunumlarla başladı

Mobil'13, Webrazzi PRO ve Turkcell'in 'Mobil Devrim'i anlattığı sunumlarla başladı

Webrazzi Mobil'13, Arda Kutsal'ın açılış konuşması ile başladı. Birkaç gün önce açtığımız yeni servisimiz Webrazzi PRO'yu anlatarak sözlerine başlayan Arda Kutsal, mobilin artık sadece sözde değil, rakamlarla da yükselişini kanıtlayan bazı verileri açıkladı.

'Profesyonel bilgiye ulaşmanın en kolay yolu' olarak tanımladığımız Webrazzi PRO'da yayınlanan mobille ilgili bazı sunumları ve içerikleri aktardı.

Mobil'13'ün ilk konuşmacısı ise Turkcell'in M-Commerce Yöneticisi Erkan Taş oldu. "Mobil Devrim: Akıllı Ticaret" sunumuyla sahnede yer aldı. İlk olarak pazara dair bazı verileri paylaşan Taş, 36 milyon internet kullanıcısından 8 milyonunun e-tüketici olarak yer aldığını açıkladı. Diğer 28 milyon insanın büyük kısmının kart bilgilerini güvenlik sebebiyle paylaşmak istemediklerini, bir diğer kısmının da kredi kartı sahibi olmadıkları bilgisini paylaştı.

photoOrtalama bir kullanıcının 40 uygulama indirdiği ve bu uygulamalardan ortama 15'ini aktif olarak kullandığı bilgisini paylaşıyor. Kullanıcılar ise zamanlarının yüzde 18'ini internet tarayıcılarında, yüzde 82'i ise uygulamalar üzerinde zaman geçiriyor. Bu da mobil uygulamaların önemini kanıtlıyor.

2016 itibari ile POS cihazlarının yüzde 85'i NFC destekli olarak piyasada olacağını açıklayan Erkan Taş, sadece 3 sene içerisinde NFC'yi çok daha sık kullanmaya başlayacağımızı da belirtti.

Mobil cüzdan ve son zamanlarda çok önemli olan mobil sadakat konusuna da değinen Erkan Taş, tüketicinin akıllı telefonlarını, kart bilgisi paylaşma korkusundan kurtararak, belki de milyonlarca kişiyi mobil üzerinden online ticarete ekleyebileceğini açıkladı.

Not: Erkan Taş'ın gerçekleştirdiği sunumu sizlerle çok kısa bir süre sonra paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.