Türkiye'den dört internet şirketi Red Herring 2013 Avrupa 100 listesine girmeyi başardı

Türkiye'den dört internet şirketi Red Herring 2013 Avrupa 100 listesine girmeyi başardı

Uluslararası medya şirketi Red Herring, biz kez daha önde gelen teknolojik yenilikleri göz önünde bulundurarak seçtiği Avrupa’nın En İyi 100 Şirketi listesini açıkladı. Listede Türkiye'den 4 internet/teknoloji şirketi var.

Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika için 3 farklı başarı listesi hazırlayan Red Herring, geçmişte Facebook, Twitter, Google, Yahoo, Skype, Salesforce, eBay, Zynga gibi şirketleri ödüllendirmişti. Bu yılki listede Türkiye'den 4 şirket var ve 4'ü de internet ve mobil sektör oyuncusu.

Türkiye'den 5 Finalist, 4 Kazanan

Sosyal medya kategorisinde Admingle, yazılım kategorisinde Pozitron, internet/online kategorisinde ise e-ticaret sitelerimizden ikisi Evmanya ve SefaMerve 100 başarılı şirket arasına girmeyi başarmış.

Herhangi bir başarı sıralaması yapmayan Red Herring Avrupa En İyi 100 listesine Türkiye'den giren ilk şirket 2011 yılında Mikro Ödeme olmuştu. 2012 yılında finalistler arasında Türkiye'den bir şirket yoktu ama bu yıl yukarıdaki 4 şirketin yanısıra İdeasoft da bulut (bilişim) kategorisinde 2013 finalistleri arasına girmiş.

Türkiye'den çıkan internet girişimlerin Avrupa çapında ödül kazandığı bir yer de Europas olmuştu. Markafoni, Europas 2012'de En İyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) girişimi seçilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.