Twitter üzerinden sosyal ticaret sistemi Ribbon’a jet hızında engel geldi

Twitter üzerinden sosyal ticaret sistemi Ribbon’a jet hızında engel geldi

Twitter’ı 140 karakterin çok ötesine taşıyacak şekilde sürekli gelişen Cards’ın son derece ilginç potansiyellere gebe olduğunu sizlere daha önce aktarmıştık. Fakat bu potansiyelleri hayata geçirmek konusunda Twitter kontrolü elden bırakmaya hiç de niyetli olmadığını son derece hızlı ve net bir şekilde gösterdi.

Uygulama konusunda da benzer tavrını daha önce de sergileyen ve bu yaklaşımı nedeniyle Apple’ın yaklaşımını andıran Twitter, dün Cards’ı kullanan sosyal ticaret sitemi Ribbon'un ödeme servis devreye girdikten çok kısa bir süre sonra kapattı.

Ribbon’un kurucularından Hany Rashwan olayın çok hızlı gerçekleştiğini ve durumu ancak bir müşterilerinin kendilerine haber vermesi sonucunda öğrendiklerini söyledi.

Rashwan Ribbon için tarihi bir an olmasını planladıkları bu servisin açılışının Twitter tarafından kapatılmasının nedenini henüz öğrenemediklerini belirtiyor. Ribbon’ın Twitter Cards üzerinden ödeme kabul etme sisteminde miro blog sitesinin kullanıcı sözleşmesini bir şekilde ihlal etmiş olması en muhtemel durum gibi görünüyor.

Diğer yandan Rashwan, yeni servisi kullanıma açmadan önce Twitter tarafından sağlanan araçlarla her türlü testi yaptıklarını ve en ufak bir sorun ile karşılaşmadıklarını belirtiyor.

Twitter Cards gerçekten de son derece büyük bir potansiyele sahip, ödeme sistemleri bu potansiyelin sadece bir kısmını oluşturuyor. Bu yüzden Twitter mümkün olduğu kadar temkinli adım atarak olası sorunları daha ortaya çıkmadan engellemek niyetinde gibi görünüyor. Her ne kadar bu anlaşılabilir bir durum olsa da, Twitter’ın bu büyük potansiyeli kullanıma açmasının ardından sağladığı araçların olumlu sonuç verdiği uygulamaları bile engelleyebiliyor olması Twitter’ın kendi tarafında bu yapıyı yaygın olarak kullanıma açmadan önce tamamlaması gereken süreçlerin henüz başında olduğunu düşündürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.