Foursquare aldığı 41 milyon dolarlık yatırımı büyümeye harcayacak

Foursquare aldığı 41 milyon dolarlık yatırımı büyümeye harcayacak

Konum tabanlı uygulamaların popülerleşmesini sağlayan Foursquare, aldığı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. D serisi yeni yatırım Foursquare'in büyümesine ciddi bir katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Silver Lake Partners öncülüğünde Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, O’Reilly AlphaTech Ventures ve Spark Capital tarafından Foursquare'e yapılan yeni yatırım rakamı tam 41 milyon dolar. Uzun vadeli kredi ve hisseye dönüştürülebilir borç şeklinde takdim edilen yatırım Foursquare'ın değerlemesi konusunda soru işaretleri uyandırsa da Foursquare'ın bir önceki yatırım turunda 600 milyon dolarlık değerlemeye ulaştığı biliniyor.

Geçen yıl 2 milyon dolar gelir elde eden Foursquare'ın kurucusu Dennis Crowley, bu yatırım haberiyle 1 milyon işletmenin Foursquare'da hesap açtığını ve artık bu işin ciddiyetini göstermek istediklerini aktarıyor.

36 yaşındaki Crowley'e göre mobil reklam tarafında alınması gereken çok yol var ve yeni yatırımla beraber satış ekibi büyütülecek. Yani yeni yatırım karlılık konusunda Foursquare'ı bir ileri noktaya taşıyacak.

Daha bugün yapılan bir güncellemeyle ve sürekli gelişen yapısıyla Foursquare artık kendini mekan tavsiyeleri sunan bir uygulama olarak şekillendiriyor. Bu da önümüzdeki dönemde Foursquare ile Yelp arasındaki farkların gidecek azalacağını gösteriyor.

Kimin kazancağını tahmin etmek elbette zor ama yerel pazarda fark atmak isteyen oyuncuların satın alma yoluna gideceğini tahmin edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.