TripAdvisor, Jetsetter'ı Gilt Groupe'dan satın aldı

TripAdvisor, Jetsetter'ı Gilt Groupe'dan satın aldı

Dünyanın en büyük seyahat sitesi TripAdvisor, sadece otellere yönelik özel alışveriş sitesi olan Jetsetter'ı Gilt Groupe'dan satın aldığını resmi olarak duyurdu.

New York merkezli girişim Jetsetter, çok özel fiyatlarla kullanıcılarına lüks seyahat deneyimleri satarak, müşterilerine dünyanın en iyi otellerini sunuyor. Benim de tasarımsal açıdan çok beğendiğim ve iPhone uygulamalarını da bir sanat eseri olarak gördüğüm Jetsetter, TripAdvisor bünyesinde büyümesini sürdürecek.

Satın alma rakamı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmasa da, Gilt Groupe'un Jetsetter'ın satışı aşamasında 50 milyon dolar civarında bir beklenti ile masaya oturduğu ve satış rakamının da bu civarda olduğu duyumları var.

Bünyesine Jetsetter gibi değerli bir markayı katan TripAdvisor, sahip olduğu SniqueAway markasıyla birlikte Jetsetter'ı aynı çatı altında buluşturarak özel seyahat alışverişi pazarında ciddi bir atak yapacak. TripAdvisor kurucu ortağı ve CEO'su Steve Kaufer da yaptığı açıklamada Jetsetter markasını ve ekibini bünyesine katmaklarından oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Kaufer, Jetsetter ve kendi markaları SniqueAway ile birlikte, dünyanın en iyi otellerini seyahat planı yapanlarla buluşturacak.

Jetsetter
Jetsetter

Gilt CEO'su Michelle Peluso da yaptıkları satış ile ilgili olarak Jetsetter'ı çok kısa sürede seyahat pazarında önemli bir oyuncu haline getirdiklerini ve bunu ekipçe başardıklarını vurguladı. Peluso da, Jetsetter'ın büyümesini sürdüreceğine emin. Ben de böyle olacağını düşünüyorum çünkü lüks seyahat pazarı gerçekten de gelecek vaat eden bir alan var TripAdvisor'ın zaten bu alanlarda da tecrübeli olması da Jetsetter için büyük avantaj olacak.

Jetsetter satışının ardından New York'taki merkezinden yönetilmeye devam edecek ve ayrıca Smarter Travel Media bünyesine dahil edilecek. Kısacası Jetter markası satın almanın ardından yok olmayacak ve bağımsız bir marka adıyla, TripAdvisor'ın bir markası olarak hizmet vermeye devam edecek. Anlaşmanın koşulları açıklanmamış olsa da, anlaşmada markanın satın alma sonrasında silinmeyecek olması ve bunun bir yetenek satın alması olduğu da aşikar.

Şimdi merakla TripAdvisor satın alması sonrasında Jetsetter'da nasıl yenilikler ve gelişmeler göreceğini izleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.