Alaluxa.com: Kapalı Çarşı'dan e-ticarete takı ve mücevher

Alaluxa.com: Kapalı Çarşı'dan e-ticarete takı ve mücevher

Türkiye'de hemen her ürün çeşidinde bir e-ticaret sitesi bulmak giderek daha çok mümkün hale geliyor. Diğer yandan yavaş yavaş saklı köşelere el atan e-ticaret sitelerinin açıldığını görüyoruz. İşte bunlardan biri de Alaluxa.com.

Alaluxa, mücevher ve takı satışına odaklı bir e-ticaret sitesi. Ancak onu benzerlerinden ayıran İstanbul'un meşhur Kapalı Çarşı esnafına odaklanmış olması. Alaluxa, Kapalı Çarşı'da yer alan mücevher ve takı ustalarını dar taş sokaklardan internetin geniş caddelerine çıkarıyor.

alaluxa.com

2012'nin Aralık ayında açılan Alaluxa, Nejla Kotil tarafından kurulmuş ve 4 aydır hizmet veriyor. Kuruluş amacına uygun şekilde Kapalı Çarşı'nın üretim atölyelerini Alaluxa.com'da konumlandıran girişim, iş ortaklarının marka kimliklerini daha iyi yansıtmasına da yardımcı oluyor. Zira Kapalı Çarşı esnafı kendine has geleneksel bir satış modeline sahip olarak varlığını sürdürüyor.

Alaluxa'da şu an perakende satış noktası veya satış köşesi olan 11 marka yer alıyor. Bu markalar/üreticiler farklı gelir modelleri altında Alaluxa ile ürün paylaşıyor. Kimi satış üzerinden komisyon alıyor, kimi de toptan fiyatlama usülü ile çalışıyor. Alaluxa ekibi şu anda 8 kişiden oluşuyor.

Kapalı Çarşı'dan alışveriş yapmanın tadı başka olsa da Alaluxa, Kapalı Çarşı'ya ulaşamayanlara atölye fiyatıyla satış yapma iddasıyla e-ticaret pazarındaki yerini almış durumda. Kapalı Çarşı'nın ünü malum ama Alaluxa.com'da bunun pek öne çıkarıldığını görmek pek mümkün değil. Bunun için blogun daha aktif kullanması ve zanaatkarların biraz daha öne çıkarılması isabetli olur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.