Berlin merkezli mesajlaşma uygulaması Moped yenilendi

Berlin merkezli mesajlaşma uygulaması Moped yenilendi

Son zamanlarda mesajlaşma girişimlerinin adını sıkça duyuyoruz. Bu mesajlaşma uygulamalardan birisi de Moped'di. Sanıyorum son zamanlarda bu mesajlaşma uygulamalarının gittikçe gelişmesi sonucunda, Moped de baştan aşağı yenilendi.

Moped, Berlin merkezli yeni sayılabilecek bir girişim. 24 yaşındaki Amerikalı girişimci Schuyler Deerman, 18 yaşında Paris'te üniversiteye kabul ediliyor. Ancak daha sonra VoIP Hardware satan bir firmanın Avrupa satış temsilciliğine başlayarak okulu bırakıyor. Geçtiğimiz yıl Berlin'de Moped fikri üzerine çalışmaya başlayan Deerman, Moped için uluslararası bir ekip oluşturuyor. Ekip içerisinde bir Türk de var.

Kısaca Moped'i açıklamamız gerekirse, Moped hem iOS hem Android hem de web üzerinden özel mesajlaşmalarınızı gerçekleştirebileceğiniz multimedya bir mesajlaşma uygulaması. Uygulama üzerinden mesajlaşmalarınızda fotoğraf çekebiliyor, çizimler yapabiliyor ya da bu fotoğrafları filtreleyebiliyorsunuz. Filtreleme konusunda uzman sayabileceğimiz Aviary ile önemli bir işbirliği yapılmış.

Moped hali hazırda yatırım da almış durumda. Earlybird VC liderliğinde SV Angel ve Betaworks gibi yatırım firmalarının yanı sıra, Twitter ve Foursquare'in ilk yatırımcılarından biri olan Jeff Pulver'dan da destek bulmuş.

Moped Moped Moped

Amerikalı kurucu ve CEO ile birlikte girişimde İspanyol bir Android programcısı, Alman bir Web/Front-End Geliştirici, İranlı bir tasarımcı, Amerikalı bir Ürün Sorumlusu ve Fransız bir Topluluk Yöneticisi bulunuyor. Moped için çalışan Türklerden biri de iOS'ten sorumlu geliştirici Engin Kurutepe, kendisini daha önce sizlerle paylaştığımız Pistachio adlı girişimden de tanıyoruz.

Moped uygulaması YouTube, Foursquare, Spotify, SoundCloud ve IFTTT ile entegrasyonlara da sahip. Girişim için çalışan Kurutepe ile konuştuk ve kendisinden bazı bilgiler aldık. Hatta kendisi bazı bilgileri Moped üzerinden aktardı, böylece ben de uygulamayı test etmiş oldum. :)

Birkaç aydır yayında olan uygulama, kullanıcılardan toplanan geribildirimlerle birlikte bir bahar temizliğinden geçirilmiş. Son gelen güncelleme ile birlikte, tek sütun formattan vazgeçilmiş, daha ferah olan sol sütunda arkadaşların listesi bulunabiliyor.

Moped'in iOS uygulamasını buradan, uygulamanın Android sürümünü ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.