Pistachio AppStore'da yerini aldı

Pistachio, sanal dünya ile gerçek dünyanızı birbirine bağlamaya yarayan bir uygulama. Yazının devamında uygulamanın geliştirilme hikayesini de okuyabileceksiniz, ancak kısaca Pistachio ne işe yarar, ondan bahsedeyim.

Sosyal ağlar üzerinden pek çok etkinlik daveti alıyoruz, insanlar katılım durumlarını buradan belirliyorlar. Fakat bu etkinlikleri, arkadaşlarınızın nelere gittiğini takip etmeniz genelde pek mümkün olmuyor. Yani sosyal ağlarda buna özel bir modül yok. Pistachio bu açığı fark etmiş olacak ki, sadece arkadaşlarınızın önümüzdeki günlerde hangi etkinliklere katılacağını size sunmayı vaad ediyor.

Uygulama şu an için sadece Facebook üzerinden çalışıyor. Yani Facebook hesabınız ile uygulamaya giriş yapıyor ve Facebook arkadaşlarınızın etkinlik takvimlerini takip edebiliyorsunuz. Aldığımız bilgilere göre, Google Calendar gibi başka ağlar da eklenecek. Yine uygulmanın LinkedIn ve Twitter entegrasyonu da gelen geri dönüşümlere göre hazırlanacak.

Gelelim Pistachio'nun kuruluş hikayesine. Pistachio, Almanya'da bulunan ama Alman olmayan 3 kişi tarafından kuruluyor. İçlerinden birisi de Türk; Engin Kurutepe. Kendisi Pistachio'nun hikayesini bir hayli detaylı anlattı bizlere. Kurutepe daha önce Idefix için Kitaplık uygulamasını hazırlamış. Ekibin diğer üyeleri Anthony Barba ve Sebastian Galonska. Onların yolları da bir şekilde Almanya'ya düşüyor...

Anthony eşi ile birlikte çıktığı bir hafta sonu gezisinde aklına gelen ve sonradan Pistachio'nun temellerini oluşturacak fikir, offline katılabilecekleri aktiviteleri bulmak ve bu aktivetilere katılmalarını kolaylaştırmak üzerine. Ekip sonrasında birbiri ile tanışıyor ve ortaya Pistachio çıkıyor. Böylece internet üzerindeki sosyal deneyim, gerçek hayata başarılı biçimde aktarılıyor.

Uygulama geçtiğimiz günlerde AppStore'daki yerini aldı. Uygulamayı buradan indirerek siz de deneyebilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.