Twitter uygulamaları güncellendi, Android'te önemli değişiklikler var

Twitter uygulamaları güncellendi, Android'te önemli değişiklikler var

Uygulama keşfi, ürün bilgileri ve fotoğraf galerisi gibi özellikleri birkaç gün önce tanıtan Twitter, Android ve iOS uygulamalarını güncelledi. iOS uygulamasında çok fazla yenilik bulunmazken, Android uygulamasında hem tasarım hem de kullanım açısından önemli değişliklerin mevcut olduğunu paylaşalım.

Twitter Android uygulaması tasarım olarak artık daha geniş ve daha uzun. Uygulamanın üst kısmında bulunan seçeneklerde artık sadece logo bulunuyor. Böylece kullanıcılara daha geniş bir 'timeline' yani haber akışı sayfası sağlanmış durumda.

Kullanım açısından yeni Twitter'ın Android uygulamasında öne çıkan özellikler arasında kaydırma hareketiyle seçenekler arasında geçiş yapma imkanı bulunuyor. Örneğin haber akışı sayfasında olan kullanıcı sağa doğru kaydırma hareketiyle 'bağlan' veya 'keşfet' seçeneklerine geçiş yapabiliyor. Bu özellikle uygulamanın kullanımı oldukça kolaylaşmış durumda.

Twitter-android-uygulama2

Otomatik tamamlama geliştirildi

Hem iOS hem Android'de gelen ortak özellikler bulunuyor. Güncellenen Twitter uygulamasıyla kullanıcılar artık daha kolay @bahset veya #başlık kullanabilecek. Twitter'da bir kullanıcıdan bahsetmek veya bir başlığa yazabilmek için ilgili kişi veya içerikle kullanıcıların bir bağlantısı olması gerekiyordu. Artık @ veya # işareti konulduktan sonra otomatik tamamlama özelliğiyle Twitter'daki tüm kullanıcılara veya başlıklara ulaşılabiliyor.

Twitter geçen gün geliştiricilere özel düzenlediği toplantıda Twitter Cards’ın yeni özelliklerini duyurmuştu. Tweet’lerde paylaşılan bağlantının özeti, görseli ve tweet’i gönderen kişiye dair detaylı bilgilerin yer almasını sağlayan bir özellik olan Twitter Card'ta üç yenilik olacak paylaşılmıştı. Mobil uygulama bağlantısı, fotoğraf galerisi ve ürün bilgilerin yer aldığı yeniliklerin gelecekte Twitter'ın daha iddialı olmasını sağlayacak cinsten.

Twitter'ın iOS uygulamasını buradan, Android uygulamasını ise buradan güncelleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.