Maçkolik ve 3pay|Mikro Ödeme’den içerik ve mobil ödemeye derinlemesine bir bakış [İnfografik]

Maçkolik ve 3pay|Mikro Ödeme’den içerik ve mobil ödemeye derinlemesine bir bakış [İnfografik]

Mackolik ve 3pay|Mikro Ödeme’den içerik ve mobil ödemeye derinlemesine bir bakış Maçkolik Türkiye’de içerik alanında en önemli firmalardan biri. Bunun en önemli ispatlarından biri de çoğunluk hissesinin 80 milyon TL değerleme ile İngiliz Perform tarafından satın alınmış olması. Daha önce mobil ödeme gözüyle bahis infografiğini de paylaştığımız 3pay|Mikro Ödeme ise mobil ödeme alanındaki önemli oyunculardan biri. Ve bu iki firma içerik ve mobil ödeme alanında ellerindeki son derece detaylı verileri bir araya getirip bu alandaki önemli rakamları bir infografik ile bir araya getirdiler.

İnfografiğin ilk bölümü içerik konusunu ele alıyor. Bu bölümde Maçkolik’in canlı ve tarihsel içeriklerine dair veriler paylaşılmış. Haftada ortalama 2000 futbol ve basketbol karşılaşmasının canlı sonuçları, haftada ortalama 5000 gol haberi ve 3000’den fazla takımın canlı maç istatistikleri bu bölümde dikkat çeken bazı bilgiler. Forum sayfalarında haftada ortalama 500 bin mesaj ise hem içerik, hem de içerik yönetimi açısından işin çapını çok net ortaya koyuyor.

Tüm dünyadan 120 bin futbolcu bilgisi ve çeşitli liglerden en eskisi 1889’dan bu yana tüm sonuçlarının yer aldığı tarihsel içerik ise sporla yakından ilgili kullanıcılar için benzersiz veriler.

İnfografiğin mecra bölümünde bu içeriğin nasıl bir ilgi gördüğü ortaya çıkıyor. Mackolik’te günlük 750 bin, Sahadan.com’da ise günlük 800 bin tekil kullanıcı oldukça önemli rakamlar. İki sitenin aylık toplam 420 milyon civarında sayfa gösteriyor olması da dikkat çeken diğer bir nokta. Kullanıcıların bu sitelerde en çok ilgi gösterdikleri üç bölüm de sırasıyla Canlı Sonuçlar, Maç Detay ve Puan Durumu sayfaları.

Sporseverlerin mobil uygulamalara da büyük ilgi gösterdiklerini infografikteki verilerden net bir şekilde görmek mümkün. WAP ve Java uygulamalarının aylık toplam 200 milyon üzerinde, oldukça ciddi bir sayfa gösterimine ulaşıyor olması dikkat çekici. iPhone’da aylık 75 milyon, Android’de ise bunun iki katı tam 150 milyon sayfa gösteriliyor olması diğer önemli bir veri.

Bu rakamlara göre farklı platformlarda mobil uygulamaların aylık sayfa gösterimlerinin toplam 450 milyona yakın olduğunu görüyoruz. Web sitelerinde toplam 420 milyon sayfa gösterildiğini düşündüğümüzde tablo daha net ortaya çıkıyor.

Ve gelelim işin en ilginç kısmına yani ödeme bölümüne…

Maçkolik AŞ’nin gelir dağılımı şu şekilde: yüzde 55 web sitesi display reklamlar, yüzde 25 mobil üyelik, yüzde 10 mobil site ve uygulamalarda display reklamlar, yüzde 5 web site video reklamlar ve yüzde 5 veri satışı. Bu rakamlardan Mackolik’in gelirlerinin yüzde 60’ının web siteleri, yüzde 35’i ise mobilden geldiğini görebiliyoruz.

Üyelik ücretleri ve ödeme yapan tekil kullanıcılara ait veriler ise mikro ödeme ile toplamda nasıl büyük rakamlara ulaşılabileceğini net bir şekilde gösteriyor.

İşte konuyla ilgili Mackolik ve 3pay|Mikro Ödeme’nin çok sayıda veri içeren infografiği…

(İnfografiği daha büyük görüntülemek için üzerine tıklayabilirsiniz.)

Mackolik ve 3pay|Mikro Ödeme’den içerik ve mobil ödemeye derinlemesine bir bakış

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.