Twitter’ın kurucularından Biz Stone yeni mobil girişimi Jelly’i "mecburen" tanıttı

Twitter’ın kurucularından Biz Stone yeni mobil girişimi Jelly’i

Twitter’ın kurucularından Biz Stone 2011 yılından şirketten ayrıldıktan sonra pek çok danışmanlık işinin yanı sıra Evan Williams ile birlikte yeni girişimleri Medium üzerinde çalışmaya başlamıştı. Fakat Medium Stone’un ilgilendiği tek konu değil. Stone sessiz sedasız şekilde bir de mobil proje üzerinde çalışıyor.

Daha doğrusu Stone bunu sessiz bir şekilde yapmayı planlıyordu fakat konuyla ilgili bazı detaylar basına sızınca o da sessizliğini bozarak şu anda tam zamanlı olarak vakit ayırdığı yeni projesi Jelly ile ilgili ilk detayları birinci ağızdan paylaşmak zorunda kaldı

Stone’un Jelly ile ilgili açıklaması şu sözlerle başlıyor:

“İnsanlar temelde iyidir, kendilerine dünyada iyilik yapabilecekleri bir araç sağlandığında bunu ispatlarlar”.

Stone bunun bir mobil proje olduğunu ve tüm kullanıcıları hedeflediğini de söyledi. Ayrıca uygulama ücretsiz olacak. Bu açıklamalardan anlaşılan Jelly’nin iyilik yapmak isteyen ama bunun için imkan veya fırsat bulamayanların ceplerinde taşıyabilecekleri bir uygulama olduğu.

Uygulamanın sembolü olarak denizanasının seçilmesini ise bu canlıların nörolojik yapısının ilham verici olması ve beyinlerinin “ben”den çok “biz” odaklı çalışması şeklinde açıklıyor. Buna rağmen bu canlıların merkezi olmayan, özerk yapılarının 700 milyon yıldır son derece başarılı olmasının da altını çiziyor.

Yani Stone Jelly sayesinde kullanıcıların daha fazla “biz” şeklinde düşünmeye başlayarak, çevrelerine daha fazla iyilik yapabilmelerini sağlamayı hedefliyor. Son derece güzel bir düşünce olmasına rağmen bunu yaygın bir şekilde ve aynı zamanda gelir akışı sağlayacak şekilde hayata geçirmek dışarıdan göründüğü kadar kolay olmayabilir.

Jelly’nin bu zorlu amaca ulaşmak için nasıl bir yöntem izleyeceğini görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor çünkü Stone, Jelly’nin henüz gün ışığına çıkmak için zamana ihtiyacı olduğunu da söylüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.