Google Code Jam 2013 başvuruları açıldı

Google Code Jam 2013 başvuruları açıldı

Siz Webrazzi okuyucularıyla en son Facebook'un düzenlediği programlama yarışması olan Hacker Cup'ı paylaşmıştık. Bugünkü konumuz ise Google'ın bu yıl onuncusunu düzenleyeceği Google Code Jam 2013.

Geçen sene düzenlenen ve 35 binin üzerinde yazılımcının katıldığı yarışmayı, Polonya'dan Jakub Pachock kazanmış ve 10 bin dolarlık ödülün de sahibi olmuştu. Google yayınladığı blog yazısı ile bu seneki Google Code Jam'in başlangıç tarihini 12 Nisan olarak açıkladı.

Yarışma 4 online aşama ve ardından yola devam edebilen 25 yazılımcının Ağustos ayında Google'ın Londra ofisinde bir araya gelmesiyle birlikte sonuçlanacak. Yarışma birincisinin ödülü bu sene 15 bin dolar. Final aşamasının tarihi ise 16 Ağustos.

Google Code Jam 2012'nin birincisi olan Jakub Pachocki, aynı zamanda bu sene sizlere duyurduğumuz Facebook Hacker Cup'ın da ikincisi durumunda. Bakalım 100'lerce farklı ülkeden başvuran yazılımlardan ilk 25 kişilik gruba girebilenler bu sene kimler olacak? Öyle görünüyor ki en az birkaç isme geçtiğimiz yarışmalardan aşina olacağız. :)

Yarışmaya katılmak için 13 yaşın üzerinde olmak ve Google ile profesyonel anlamda bir yakınlığa sahip olmamak yeterli. Google Code Jam 2013'e buradan kayıt olabilirsiniz. Yarışmayla ilgili bizzat Google'ın yönlendirdiği çalışma sayfası ise şurada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.