Paylaşımlı otomobil servisi Mobilizm 13 park noktasında 26 otomobil ile hizmet veriyor

Paylaşımlı otomobil servisi Mobilizm 13 park noktasında 26 otomobil ile hizmet veriyor

Son dönemlerde dikkat çeken girişim kategorileri arasında paylaşımlı otomobil kategorisi bulunuyor. Geçen senelerde hayata geçen Mobilizm paylaşımlı otomobil kategorisinde ilgi çeken projeler arasında.

2011 yılında hayata geçen Mobilizm'in yönetim kurulu başkanlığını Kerem Tibuk tarafından gerçekleştiriliyor. Kerem Tibuk'un, lumizin kiralama servisi Inter Limousine ile bilindiğini paylaşalım.

Mobilizm, dünya ve Türkiye'deki paylaşımlı otomobil sunan diğer girişimler gibi üye kart ile araçların kullanılmasını sağlıyor. Kullanıcılar Mobilizm.com üzerinden üye olarak, üye karta sahip oluyor. Mobilizim kartları eline ulaşan kullanıcılar site üzerinden rezervasyonlarını yaparak tercih ettikleri araçları kullanmaya başlayabiliyor.

Mobilizm'de şu adan 13 park noktasında 26 otomobil bulunuyor. Park noktalarını genel ve özel olarak ikiye ayıran Mobilizm'de özel park alanları arasında My World SunCity, Kültür Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Maltepe NarCity, Koç Üniversitesi Ana Kampüs ve Batı Yurdu bulunuyor. Genel park alanları arasındaysa Taksim, Nişantaşı, Altunizade, Maslak ve Ataşehir'in yer aldığını belirtelim. Harita üzerindeki park noktalarını buradan inceleyebilirsiniz.

mobilizm-ekran-goruntusu

Saatlik 9.90 TL'den başlıyor

Mobilizm, otomobil konusundaysa farklı segmentteki modelleri kullanıcılara sunuyor. Smart For Two, Ford Fiesta, Fiat 500 by Gucci Covertinble ve Mini Cooper Mobilizm kataloğunda yer alan otomobiller arasında.

Gelelim fiyat konusuna. Üç farklı otomobil kiralama seçeneğini sunan Mobilizm'de saatlik, günlük ve MobiNight yani yarım günlük kiralama seçenekleri sunuluyor. Bu fiyatlar saatlik seçeneklerde 9.90 TL'den, günlükte 79.90 TL ve MobiNight'ta 49.90 TL'den başlıyor. Kilometre başına 50 kuruş alındığını da belirtmekte fayda var. Mobilizm'in üyelik başlangıcında aktivasyon ücretinin 25 TL, yıllık üyelik ücretinin ise 50 TL olduğunu sözlerimize ekleyelim.

"Pazara 2-3 şirket daha girer"

Şu anki park noktalarını açarken kitlesel pazarlama yöntemini benimsemediklerini dile getiren Mobilizm Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Tibuk, "Pazar büyüklüğüne baktığımızda 2-3 firmanın daha girebileceğini düşünüyoruz" diye konuşuyor. Aldığımız bilgilere göre Mobilizm'in gelecekteki planları arasında Türkiye’de  bin 500 park noktasında, 5 bin araç ile hizmet vermek bulunuyor.

Paylaşımlı otomobil kiralama yeni bir konsept olarak Türkiye'deki kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu yüzden Mobilizm gibi oyuncuların pazarda yer alması kullanıcıların algısı bakımından önemli bir noktada bulunuyor.

Mobilizm'in tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.