Google Now benzeri uygulama Sherpa, Google Ventures'dan yatırım aldı

Google Now benzeri uygulama Sherpa, Google Ventures'dan yatırım aldı

sherpa bill ferrelGoogle bir yandan 'yeni girişim' havasını kaybetmemeye çalışırken bir yandan da Google Ventures ile yeni girişimlere yatırım yapıyor. Sherpa da Google Ventures'ın Andreessen Horowitz ile birlikte yatırım yaptığı girişimlerden biri ve Google Now'a rakip olma potansiyeli taşımasıyla dikkat çekiyor.

Sherpa, daha önce WhereBerry.com için Google'dan ayrılan Bill Ferrell'ın yeni girişimi ve Google Now benzeri bir hizmet sunuyor. Henüz mobil uygulaması herkese açık olmayan Sherpa, kişisel bilgileriniz ve konumunuzu kullanarak size çeşitli bildirimlerde bulunuyor. İdeal şartlar altında Sherpa uygulamasını açmanıza gerek kalmadan dışarı çıkarken neler yapmanız gerektiğini, toplantınıza geç kalıp kalmadığınızı vb. bildirimleri alabiliyorsunuz.

sherpa google ventures google nowGünlük planlarınız için hafızası güçlü ve öğrenerek gelişen bir asistan olarak tanımlayabileceğimiz Sherpa, 6 kişilik bir ekip tarafından geliştiriliyor. Bill Ferrel'ın paylaştığına göre Google Now vb. uygulamalardan farklı olan Sherpa, bir kaç patent başvurusu yapmış bile ve işleri Google'ın aramaya odaklı yapısından öteye taşıyor.

Google Ventures, Andreessen Horowitz, InterWest Partners, Merus Capital, Innovation Endeavors ve Angelpad'in dahil olduğu yatırımcı grubunun Sherpa'ya toplam 1.1 milyon dolar yatırım yapmasının ardında da muhtemelen bu farklı özellikler yatıyor.

Gelişen teknolojinin bize dokunmadan (sesle, göz hareketleriyle veya ürettiğimiz verileri işleyerek) sonuç getirmeye başladığı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Dün Yahoo'nun Summly'i satın alması da bunun bir göstergesi sayılabilir. Demem o ki; aklımızın ve fiziksel denetimlerimizin yerini alabilecek, bizi yormadan istediğimizi veren uygulamalar önümüzdeki dönemde yatırım çekmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.