Yahoo, 17 yaşındaki girişimcinin haberleri özetleyen uygulaması Summly'yi satın aldı

Marissa Mayer ile güç toplamaya başlayan Yahoo, 1 hafta içindeki 2. satın almasını yaptı. Sosyal öneri sistemleri geliştiren Jybe'dan sonra bu kez haber özetleri sunan Summly'yi satın aldı.
Yahoo, 17 yaşındaki girişimcinin haberleri özetleyen uygulaması Summly'yi satın aldı

yahoo summlyMarissa Mayer ile güç toplamaya başlayan Yahoo, 1 hafta içindeki 2. satın almasını yaptı. Sosyal öneri sistemleri geliştiren Jybe'dan sonra bu kez haber özetleri sunan Summly'yi satın aldı.

Aralık 2011'de kurulan Summly özel bir dil işleme algoritmasıyla günlük haberlerden 400 kelimelik özetler çıkan bir uygulama, daha doğrusu uygulamaydı demeliyiz. Çünkü Summly satın alma anlaşmasıyla beraber App Store'dan kaldırıldı.

Summly'nin akıllı özetleme algoritması artık Yahoo'nun farklı ürünlerinde görülecek ama Summly'nin bu kadar hızlı bir şekilde Appstore'dan çekilmesini anlamakta zorlandığımı da paylaşmadan geçmeyeyim. Summly'yi hali hazırda kullananların ne kadar daha uygulamayı kullanmaya devam edebileceği ise ayrı bir tartışma konusu.

Summly'nin kurucusu 17 yaşında

summly  Nick DAloisioSatın alma konusunda verilmesi gereken bir detay da Summly'nin 17 yaşındaki kurucusu Nick D'Aloisio. Risk sermayesi şirketlerinden yatırım alan en genç girişimci olarak kayıtlara geçen genç girişimci, Summly'yi 15 yaşında kurduktan sonra dikkat çeken bir başarı yakalamış ve AppStore'da 2012'nin en iyi uygulamaları arasına girmişti. Bu popülerite de yatırımların kapısını aralamıştı.

Yahoo'nun Summly'ye 30 milyon dolar ödediği konuşuluyor. yani D'Aloisio'nun bu yaşta milyoner olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni satın almalar, yeni çalışanlar

Şimdiye kadar 90 milyon özet okunduğunu söyleyen D'Aloisio artık Yahoo için çalışacak. Jybe'ın 5 kişilik kadrosunun da Yahoo'ya katılacağı paylaşılmıştı ki bu 5 kişinin 5'i de (biri eski başkan yardımcısı) eski Yahoo çalışanıydı.

Geçtiğimiz günlerde eski bir Türk Yahoo çalışanından Yahoo'nun teknik tarafta ciddi bir gerileme yaşadığını duymuştum. Hiç şüphe yok ki Google bile Facebook ve Twitter karşısında elindeki çalışanları tutmaya çalışmıştı ve bu satın almaları Yahoo'nun eski gücüne kavuşmasının  anahtarı olabilir.

Yahoo bir yandan mobile dönük yatırımlar yaparken, Linkedin'in Pulse'u, Twitter'ın Summify'ı satın alması da habere erişim konusunda çalışacak girişimlerin önümüzdeki dönemde dikkat çekici olacağını gösteriyor.

Summly benzeri bir uygulama arıyorsanız TL;DR'ye göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.