Windows Store 50 bin uygulamaya ulaştı

Windows 8 ile yeni bir atağa kalkan Microsoft, uygulama mağazası Windows Store konusunda hızla büyüme kaydetmeye başladı. Geçen Kasım ayında paylaştığımız bilgilere göre Windows Store'daki uygulama sayısı 20 bini geçmişti. Paylaşılan yeni rakamlara göre ise Windows Store önemli bir eşiği daha geride bıraktı.

MetroStore Scanner'da yer alan bilgiler Windows Store'un 25 Mart 2013 tarihi itibariyle 50 bin uygulama sayısına ulaştığını gösteriyor. Bu rakam yaklaşık bir ay içinde 6 bin uygulama kadar artmış olduğu sitede yer alan bilgiler arasında.

Paylaşılan verilerin mobil uygulama sayısı olmadığını ve sadece Windows 8 işletim sistemi için geçerli olduğunun altını çizmek istiyoruz. İşin mobil uygulama boyutuna bakacak olursak Windows Windows Phone Marketplace de hızla büyümeye devam ediyor. Mobil uygulama mağazası geçen Ocak ayı itibariyle 130 bin uygulama sayısına ulaşmıştı.

windows-store-uygulama-sayisi-2013

Windows Store Türkiye'nin yüzde 40'ı yerel uygulama

Apple Mac bilgisayarlar için uygulama mağazası olan Mac App Store'u yaklaşık 2 yıl önce kullanıma açmıştı. Kasım ayında paylaştığımız verilere göre ise Mac App Store’da Windows Store’a göre beş kat daha fazla uygulama indirildiği yönünde.

Microsoft Türkiye, Windows 8 uygulamaları konusunda yerel uygulamaları daha fazla öne plana çıkartmayı hedeflediklerini açıklamıştı. Windows Store Türkiye'de yer alan uygulamaların yaklaşık yüzde 40'ının yerel uygulama olduğunu da belirtelim. Mac App Store'daki yerel uygulama sayısıyla ile ilgili bir veri elimizde bulunmuyor. Ancak Windows Store'un Türkiye'de başlangıç olarak yüzde 40 yerel uygulamayla yola çıkması önemli bir avantaj olarak görülüyor.

Rakamlardan da görüldüğü üzere Windows 8 ve Windows Phone 8 ile yeni bir dönemin kapılarını aralayan Microsoft, uygulama ekosistemi açısından hızla ilerlemeye devam ediyor. Windows 8 için paylaşılan rakamlar diğer şirketlerin uygulama sayısına henüz uzak olsa da üzerinden sadece beş aylık bir dönem geçtiğini unutmamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.