Türkiye Windows Store'daki yerel uygulamaların oranı yüzde 40'a yaklaştı

Türkiye Windows Store'daki yerel uygulamaların oranı yüzde 40'a yaklaştı

Windows 8 işletim sistemiyle yerel pazarlara daha fazla odaklanan Microsoft, uygulamalar konusunda da yerelleşme adımlarını hızlandırmış durumda. Yapılan araştırmalara göre Windows 8 işletim sistemi için geliştirilen yerel uygulamaların oranı diğer işletim sistemlerinden daha fazla olduğunu gösteriyor.

Distimo'nun 'Windows Store'u keşfedin' başlığıyla yayınladığı araştırmada uygulama mağazalarındaki en popüler 300 uygulama incelendi. Bu incelemelere göre yerel içeriklerin uygulama mağazasındaki ağırlığının Windows Store'da yüzde 10 ulaştığı görüyoruz. Ancak bu oran ülkeler bazında daha da artıyor. Japonya'da Windows Store'daki yerel uygulamaların oranı yüzde 41 iken, Kore'deyse bu oran yüzde 30 olarak araştırma sonuçlarında yer alıyor.

Türkiye'deki yerel uygulama oranı yüzde 40

Araştırma sonuçlarında Türkiye de yer alıyor. Distimo'nun hazırladığı grafiğe göre Windows Store'daki yerel uygulamalar konusunda Türkiye de Japonya gibi yüksek orana sahip ülkeler arasında. Bu konuda rakam paylaşamıyoruz, ancak koyu renkle boyanan Türkiye'deki yerel uygulama oranının yüzde 40'a yakın olduğunu tahmin edebiliriz.

Windows Store'dan 3 kat daha fazla uygulama indiriliyor

Araştırma sonuçlarında yerel uygulamaların yanı sıra günlük uygulama indirme hacmi bilgileri de paylaşıldı. Uygulama mağazalarındaki en popüler 300 uygulama incelendiğinde Windows Store'dan Apple Mac App Store'a göre üç kat daha fazla uygulama indiriliyor. Ancak söz konusu paralı uygulamalar olunca Mac App Store'da Windows Store'a göre beş kat daha fazla uygulama satıyor. Bunun nedeniyse Windows Store'da bulunan uygulamaların yüzde 86'sının ücretsiz olarak sunulmasını gösterebiliriz.

Öte yandan Windows 8 yeni bir işletim sistemi olduğu için yayınlanan uygulama sayısının diğer uygulama mağazalarına göre daha fazla olduğunu sözlerimize ekleyelim. Araştırma sonucuna göre son bir ayda Windows Store'a 20 binden fazla uygulama girerken, bu oran Apple Mac App Store'da bu oran 13 bin civarında.

Paylaşılan rakamlardan da görüldüğü gibi Windows Store'un hem geliştirici hem de kullanıcı tarafı deyim yerindeyse uygulamaya aç durumda. Bunu gerek indirilme rakamlarından gerekse uygulama mağazalarına giren uygulama sayısından görmek mümkün. Ancak Microsoft bunu yerel uygulamalara daha fazla odaklanarak yapması oldukça dikkat çekici. Şirketin uygulama mağazası stratejisine yerel pazarlara odaklanarak gitmesi durumunda, Microsoft'un ABD dışındaki pazarlarda daha başarılı olacağını düşünüyoruz.

Distimo'nun Windows Store için gerçekleştirdiği araştırmayı aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.