British Airways inovasyon için uçmaya hazırlanıyor

British Airways inovasyon için uçmaya hazırlanıyor

British Airways, yeni duyurduğu UnGrounded projesi ile bu sefer inovasyon için uçacak.

UnGrounded projesinin hedefi, geleceğin yetenekli yenilikçi nesillerini dünya için gerçek çözümler geliştirmeye ve dünyayı değiştirmeye yardım için teşvik etmek.

UnGrounded'ın birbirinden değerli kişilerden oluşan danışma kurulunun seçeceği 100 katılımcı ile birlikte San Francisco'dan Londra'ya uçacak. Bu katılımcıların tamamı, ileri görüşlü kurucular, CEO'lar, Silikon Vadisi'nin önde gelen kişileri ve VC'ler arasından seçilecek.

UnGrounded'ın projesinin amacı, bu transatlantik uçuş esnasında uçaktaki katılımcıların bir probleme çözüm üretmesini sağlamak. 12 Haziran 2013 tarihinden gerçekleştirilecek olan uçuş için belirlenmiş problem ise küresel yetenek kayması.

Bu kavramı biraz daha açmak ve açıklamak gerekirse, dünyanın bazı yerlerinde parlak beyinlerin ihtiyaç olduğu iş ortaklıkları ve fırstları bulamaması küresel yetenek kayması olarak değerlendirilebilir. Nitelikli insanların bu alanda fırsat eşitsizliği ile karşılaşması karşısında, British Airways de UnGrounded projesi ile transatlantik uçuş boyunca çözüm üretmeye çalışacak.

Etkinliğin bir diğer güzel yanı ise, 11 saat sürecek olan uçuş süresince üretilen bu fikirlerin fikir aşamasında kalmayacak olması. Uçuş bittikten sonra ekip Birleşmiş Milletler (United Nations) delegelerine projelerini sunacak.  Bu aşamada projenin bir UN projesi olması ve gerçekten de dünyayı değiştirmesi mümkün olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.