Accel Partners, 475 milyon dolarlık yeni Avrupa fonunu duyurdu [Güncelleme]

Accel Partners, 475 milyon dolarlık yeni Avrupa fonunu duyurdu [Güncelleme]

Silikon Vadisi'nin en önemli yatırım şirketlerinden Accel Partners, bugün yaptığı açıklamayla Avrupa ve İsrail'e odaklı yatırımlar yapacağı 475 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu.

Accel London tarafından yönetilecek olan ve özellikle Seri A tipi yatırımlara odaklanacak olan yeni Avrupa fonunun, tüketici interneti, büyük veri (big data), bulut bilişim, SaaS ve mobil girişimlere öncelik vereceği paylaşılıyor.

Bir dönem Türkiye'de de bazı görüşmeler yaptıklarını duyduğumuz Accel Partners'ın yeni Avrupa fonu, Türkiye'ye uğrar mı şu anda kestirmek zor. Ancak Accel'in açıklamasında da dile getirildiği şekilde, şu anda Avrupalı girişimlerde olduğu gibi Türkiye'deki girişimlerde de tohum yatırım sonrası 2-3 milyon dolarlık ilk tur yatırımların sağlanmasında sorunlar yaşanıyor. 

Avrupa fonunu yönetecek olan Accel London ekibinde ise hatırlayabileceğiniz gibi geçtiğimiz yıl Webrazzi Summit konuşmacıları arasında bulunan Philippe Botteri ve GDOL'un konuşmacıları arasında bulunan Harry Neils bulunuyor.

Son olarak Accel Partners'in Avrupa portföyünü hatırlayacak olursak bu fonun bizim için de ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Şirketler; Alfresco, Rovio, Avito, Check24, ForgeRock, Gameforge, Hailo, Mind Candy, Showroomprive, Spotify, Supercell,Varonis ve Wonga

Güncelleme: Accel London'dan Harry Neils'ten konuyla ilgili Türkiye özelinde görüşlerini aldık.

"Türkiye geçtiğimiz dönemlerde çok başarılı girişimler yaratma yeteneğine sahip olduğunu kanıtladı. Accel Partners olarak Genç nüfus, başarılı lojistik ağı, yüksek kredi kartı penetrasyonu ve güçlü girişimcilik yetenekleriyle; Türkiye'nin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde teknoloji şirketlerinin büyümesi için çok uygun bir ortam oluşturacağına inanıyoruz. Biz de aktif olarak yeni yatırım fırsatlarını takip ediyor olacağız. "

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.