Dropbox, gördüğü yoğun beğeni ile adından söz ettiren mail istemcisi Mailbox'ı satın aldı

Dropbox, gördüğü yoğun beğeni ile adından söz ettiren mail istemcisi Mailbox'ı satın aldı

Çok sayıda platform üzerinde kullanabileceğiniz ortak disk alanı sunan Dropbox'la ilgili en son yaklaşık 15 gün önce şirketin CEO'su Drew Houston'ın açıkladığı bir takım rakamlara Webrazzi'de yer vermiştik. Houston'ın yaptığı açıklamaya göre Dropbox'a günde 1 milyar dosya yüklenirken şirket 500 milyon cihaz ve 100 milyon kullanıcıya hizmet veriyor.

Mobile World Congress (MWC) kapsamında konuşan Houston, yaptığı açıklamada aynı zamanda Dropbox'ın stratejik ortaklık noktasında bir arayışı olduğuna önemle değinmiş, Samsung ile imzaladığı anlaşmayı örnek vermişti. Bugün Dropbox resmi blog'unda yayınlanan açıklamaya göre ise çıkışı ile adeta olay yaratan Mailbox isimli email istemcisi Dropbox tarafından satın alındı.

Dropbox yaptığı açıklamada Mailbox'ı herkes gibi hayranlıkla takip ettiklerini ve uygulamanın son derece kolay kullanılabilir olduğunu belirtti. Mailbox ekibi ile zaman geçirdikten sonra Mailbox ile Dropbox'ın isimleri dışında taşıdıkları vizyonda da benzerlikler gördüğünü söyleyen şirket, Mailbox ile birlikte kullanıcılarının hayatlarını daha da çok kolaylaştırmaya çalışacağını dile getirdi. Satın almanın detayları ise henüz açıklanmış değil.

Mailbox ise kendi blog'undan yayınladığı bir yazı ile sunucu kapasitelerinin bir hayli üzerinde ilerlediklerini ve 14 kişilik ekipleriyle bu yükü taşımanın kolay olmadığını aktardı. Mailbox'ın yayınladığı yazıda en önemli nokta ise şirketin bu satın alma sonrası yok olmayacağını, yanlızca Dropbox ile daha hızlı ve kontrollü büyümek istediğini açıklasıydı.

mailbox-blog-yazisiMailbox'ın şu an yalnızca iPhone'da yer almasına rağmen 1 milyondan fazla kullanıcının ilgisini çekmesi ve günde 60 milyonun üzerinde email transferi yapması; bir nevi uygulamanın mail istemcileri pazarındaki eksikliği ne kadar doğru bir şekilde yakaladığını gösteriyor. Özetle Dropbox da hem uygulamanın bu başarası hem de Mailbox'ı kendi bünyesine dahil edilebilir bir ürün olarak görmenin etkisiyle bu satın almayı gerçekleştirmiş oldu.

Mailbox'ı bünyesinde barındıran Orchestra daha önce yatırım almıştı

Genellikle bu tip satın almalarda yetenekli ekibi bünyesine katmak isteyen büyük şirketlere rastlarken bu kez satın almada hem yetenekli ekip hem de büyük şirketle direkt olarak alakalı olmasa da başarılı ürün faktörü etkili oldu diyebiliriz. Ayrıca 2011 yılı sonunda Mailbox'ın da içerisinde bulunduğu Orchestra isimli şirkete 5 milyon dolar kadar A serisi yatırım yapıldığını da eklemiş olalım.

Sonuç olarak Dropbox bu yıl plandığı IPO öncesi atmış olduğu bu adımla yalnızca bulut tabanlı bir veri saklama şirketi olmayacağını bir kez daha göstermiş oldu. Biz son kullanıcılar içinse konunun iki boyutu öne çıkıyor. Birincisi Google tarafından satın alınan Sparrow'dan sonra Mailbox da yavaş yavaş hayatımızdan çıkacak mı? Ki yukarıda belirttiğimiz gibi Mailbox böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. İkinci konu da Dropbox'ın Mailbox ile birleşmesinden çıkacak olan sonuç ne derece tatmin edici olacak ve şirketin geleceğine nasıl yansıyacak, bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.