Günde 1 milyar dosya yüklenen Dropbox, yeni iş ortakları arıyor

Günde 1 milyar dosya yüklenen Dropbox, yeni iş ortakları arıyor

Dünyanın en önemli mobil konferansı olan MWC'den Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/mwc13 adresinden takip edebilirsiniz.

mwc-dropbox-drew-houston-logoBarcelona'da düzenlenen Mobile World Congress'e (MWC) katılan Dropbox CEO'su önemli açıklamalarda bulundu. Şirketin CEO'su Drew Houston, Dropbox kullanım rakamlarından ve şirketin gelecek vizyonlarına değindi.

Drew Houston'ın açıkladığı ilk rakamlar arasında Dropbox kullanıcılarının dosya yükleme sayısını paylaştı. Bu bilgilere göre kullanıcılar şu anda günlük 1 milyar adet civarında dosyayı Dropbox'a yüklüyor. Bunun yanı sıra Dropbox'ın şu anda 500 milyon cihaz ve 100 milyon kullanıcıya ulaştığı Drew Houston'ın paylaştıkları arasında yer aldı.

Ancak oturumun en dikkat çekici noktaları arasında ise Drew Houston'un daha fazla kullanıcıyla buluşabilmek adına anlattıkları oldu. Dropbox'ın cihaz üreticileri ve mobil operatörler için kullanılmamış bir fırsat olduğunu belirten Drew Houston, ücretli servislerin aksine daha kapsamlı hizmetlerle her şeyi bir araya getirdiklerini ifade etti.

"İş ortaklığını seven bir şirketiz"

Samsung ile işbirliğine değinen Drew Houston sözlerine şu şekilde devam etti: "Bizimle hali hazırda çalışmayan şirketlere sesleniyorum. Dropbox beraber çalışmayı seven bir şirket. Samsung ile çalışmaya başladığımızda diğer bulut bilişim şirketlerinden farklı bir şey yapmıştık. Samsung kendi bulut bilişim servisini geliştirdiğinde Dropbox ile nasıl fark yarabileceklerini anlayamadılar. Ancak daha sonra Dropbox'ın verdiği daha fazla depolama kapasitesi kullanıcıların kalbini kazandı" şekilde konuştu.

Dropbox'ın Samsung ile işbirliği konusuna birkaç bilgi paylaşalım. 2012 yılının başında imzalayan iki şirket, ilk uygulamayı Samsung Galaxy S III'te gerçekleştirdi ve kullanıcılara 50 GB'lık depolama alanı sağlanmış. Samsung kullanıcılarının dikkatini çeken bu anlaşma Galaxy Note II ve Galaxy Camera ile devam etmiş. Ancak Drew Houston'ın belirttiklerine göre süresi biten anlaşma, 2013 yılı Ocak ayında yeniden uzatılmış.

Her ne kadar anlaşma uzatılmış olsa da Drew Houston haklı olarak, hem kullanıcı sayısını hem de daha fazla şirketle çalışmak istediği açıkça görülüyor.  Drew Houston'ın özellikle dünyanın en büyük mobil konferansında daha fazla şirketle çalışmak istediklerini belirtmesi ve konuşmasında da mobil operatörleri hedef alması oldukça dikkat çekici noktalar arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.