Türkiye'den Endeavor ağına katılan 2 yeni girişim: Gezlong ve Kobimaster

Türkiye'den Endeavor ağına katılan 2 yeni girişim: Gezlong ve Kobimaster

Endeavor bildiğiniz gibi 1997 yılında kurulan, merkezi New York/ABD'de bulunan ve kar amacı gütmeyen bir girişimci ağı. Ülkemizde de 2006 yılı sonundan bu yana Endeavor Türkiye olarak faaliyet gösteren Endeavor, yılın belirli dönemlerinde düzenlediği organizasyonlarda bazı girişim ve girişimcileri ağına dahil ediyor.

Bugüne kadar 489 farklı girişimden 785 tane girişimci bu organizasyonlar içerisinde Endeavor ağına dahil oldu. Hatırlarsanız daha önce ülkemizden SocialWire, Butigo ve Peak Games gibi girişimler de Enddeavor tarafında bu başarıya layık görülmüşlerdi.

Endeavor'ın 47. ve son Uluslararası Paneli ise 11-13 Mart tarihlerinde Atina'da düzenlendi ve ülkemizden Gezlong ile Kobimaster Endeavor girişimci şirketi seçildi.

'Endeavor girişimci şirketi' ünvanını kazanan girişimleri yakından tanımak gerekirse... Gezlong 2011 senesinde Kaan Aykaç tarafından kurulmuş bir online rezervasyon sitesi. Şu an 120 binin üzerinde üyesi bulunan Gezlong, Türkiye'nin lider online konaklama rezervasyon platformu olmayı hedefliyor. Gezlong bünyesinde butik otellerden üst kalite tesislere kadar çok sayıda seçeneği barındırıyor.

Kobimaster ise 2003 senesinde İzmir'de Murat Özler tarafından kurulmuş. 2010 yılında merkez ofisini İstanbul'a taşıyan şirket, online veya offline mağazası bulunan ve e-ticaret yapmak isteyen kurumlar için yazılım, müşteri ilişkileri, ürün yönetimi ve medya planlama gibi konularda destek oluyor. Kobimaster 2003 yılından günümüze kadar 2000'den fazla e-ticaret sitesini kendi bünyesinde hayata geçirmeyi başarmış durumda.

Endeavor Girişimcisi ve yemeksepeti.com Kurucu Ortağı Melih Ödemiş: "Gurur verici"

Biraz da Endeavor'ın girişimcilik ağına katılan şirketlere verdiği destekten bahsedecek olursak; büyüme aşamasındaki şirketler için özel olarak hazırlanan program sayesinde girişimler global anlamda önemli bir danışmanlık ve networking katkısı alıyorlar. Şirketler diğer yandan da Endeavor sayesinde finansman bulma konusunda da ciddi bir avantaja sahip oluyor.

Konuyla ilgili Endeavor Girişimcisi ve yemeksepeti.com Kurucu Ortağı Melih Ödemiş, “Endeavor’ın seçim süreci uzun soluklu bir maraton ve bu maratonun her kademesi, girişimci için bir eğitim. Dünyanın dört bir yanında girişimciler, yatırımcılar, iş adamları ve liderler, yoğun bir tempo içinde bir araya geldi. Seçilen girişimciler arasında iki Türk şirketinin de olması gurur verici“ açıklamasında bulundu.

Endeavor'ın bir sonraki paneli ise bu yılın Mayıs ayında Arjantin'in başkenti Buenos Aires şehrinde düzenlenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.