BlackBerry'e 1 milyon adetlik akıllı telefon siparişi moral verdi

BlackBerry'e 1 milyon adetlik akıllı telefon siparişi moral verdi

Akıllı telefon pazarının Apple ve Samsung tarafından domine edilmesi BlackBerry'i ve diğer üretici firmaları kuşkusuz olumsuz etkiledi. Bir yandan BlackBerry'nin hem satışları hem de şirketin piyasa değeri hızla düşerken, diğer yandan şirket yeni cihazlarla ve işletim sistemiyle pazara tutunmaya çalışıyordu.

BlackBerry'nin bu çabalarının sonucunda ilk olumlu haber geldi ve şirket yeni dönem sonrası ilk rakamlarını açıkladı. Şirketten açıklanan rakamlara göre BlackBerry'nin bir resmi iş ortağı tek siparişte 1 milyon adetlik akıllı telefon siparişi verdi. Şirket, söz konusun sipariş veren iş ortağını açıklamazken, bu sipariş rakamıyla beraber BlackBerry tarihindeki tek seferde en fazla sipariş verilmiş oldu.

Şirketten yapılan bu açıklamayla birlikte BlackBerry hisseleri, son zamanlardaki yaşadığı en fazla yükselişe sahip oldu. Hisse başı 14.35 dolardan açılan BlackBerry hisseleri seans sonuna kadar yüzde 8.15 artarak 15.65 dolara yükseldi.

blackberry-hisse

BlackBerry nam-ı diğer Research in Motion (RIM), Ocak ayı başında yeniden markalaşma hamlesiyle RIM yerine BlackBerry markasını kullanacağını açıklamıştı. Hemen akabinindeyse Blackberry Q10 ve Blackberry Z10 modellerini tanıtmıştı.

Görünen o ki BlackBerry, hem yeni işletim sistemi hem de yeni akıllı cihazlarıyla doğru hamleyi gerçekleştirmiş durumda. Hem BlackBerry'nin iş ortakları hem de kullanıcılar, şirketin ürettiği akıllı telefonlara olan ilgisini kaldığı yerden sürdürmeye devam ediyor. Ancak akılllara gelen soru şu; BlackBerry, akıllı telefon pazarındaki köşeler kapıldıktan sonra ne kadarlık bir pazar payı alabilecek? Bunun sonucunu bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.