Türk Facebook kullanıcıları ortalama 44 sayfa beğeniyor

Socialbakers çıktığı dünya turunun 9'uncu durağında Singapur'dan sonra İstanbul'a geldi.
Türk Facebook kullanıcıları ortalama 44 sayfa beğeniyor

Jan RezabSocialbakers çıktığı dünya turunun 9'uncu durağında Singapur'dan sonra İstanbul'a geldi.

Bu akşam gerçekleştirilen etkinlikte, Socialbakers'ın CEO'su Jan Rezab, ilk etkinliklerini gerçekleştirdikleri Türkiye'de ülkemize yönelik değerli veriler paylaştı.

2009 yılında bir kullanıcının ortalama olarak 4.5 sayfa paylaştığını, 2013 yılına geldiğimizde ise bu rakamın 40 sayfaya ulaştığını anlattı. Yine 2009 yılında bir kullanıcı ayda ortalama 23 güncelleme gelirken, günümüzde ise bu rakam ayda 1440 durum güncellemesine kadar çıktı.

Dünya genelinde 650.000 müşterilerinin olduğunu dile getiren Jan Rezab, Türk kullanıcılarının Facebook'ta ortalama 44 sayfayı beğendiklerini paylaştı.

En çok fotoğraf içeren içeriklerin Facebook üzerinden dikkat çektiğini belirten Jan Rezab, Türkiye'nin Facebook'ta en çok beğeni alan 5 markası olan Turkcell, Avea, Volkswagen Türkiye, Nokia Türkiye ve Garanti Bankası olduğunu da etkinliktekilere aktardı.

Socialbakers CEO'su Jan Rezab

Socialbakers'ın Nisan 2012'de sunduğu Socially Devoted metriği ile  Facebook sayfalarının kullanıcılarla iletişimini gözler önüne sermişti. Socialbakers bu metriği ilk defa yayınladığında Facebook'taki sayfaların, kendilerine beğenen kullanıcıların yazdıklarının yaklaşık yüzde 70'ini yanıtlamadığını ortaya çıkarmıştı. O günden bu yana kullanıcılarla olan sayfa iletişimi de önemli bir hal aldı. Günümüzde gelinen nokta, zaten markaların artık kullanıcılarla iletişime geçme konusunda daha aktif davrandıklarını ortaya koyuyor. 2012 yılının dördüncü çeyrek Türkiye raporunu açıklayan Jan Rezab, Türkiye'de kullanıcı yorumlarını cevapsız bırakmayan ilk 5 markayı açıkladı.

2012'nin dördüncü çeyreğinde kullanıcılarını yanıtsız bırakmayan markalar.
2012'nin dördüncü çeyreğinde kullanıcılarını yanıtsız bırakmayan markalar ve cevap süreleri.

Havayollarının, finansal kuruluşların ve telekom firmalarının kullanıcılarıyla olan ilişkilerinde kullanıcılarının sorularını ve yorumlarını yanıtlayan firmalar olduklarını da belirtti. Tüm bu hızlı cevaplama sürelerinin ilk başlarda çok uzun sürdüğünü ve binlerce dakikadan bahsettiğimizi söyleyen Jan Rezab, gelecek bu ortalama cevap verme sürelerinin daha da azalacağını ve tek haneli dakikalardan bahsedeceğimizi düşündüğünü belirtti.

İçerikler saat 10 civarında girilmeli

Türkiye'de kullanıcıların aktif olduğu saatleri de açıklayan Jan Rezab'ın yaptığı sunumunda sabah saat 10'un içerik girmek için en mantıklı saatlerden biri olduğunu vurguladı.

2013 için tavsiyeler

Jan Rezab, etkinlikte 2013 için tavsiyelerde de bulundu. Markaların yaptıkları çalışmaları mutlaka izlemeleri gerektiklerini anlatan Jan; markalara yenilikçi olmalarını, başarısız olsalar dahi yeni bir şeyleri mutlaka denemeleri gerektiğini anlattı. Bunun dışında sosyal müşteri hizmetleri için mutlaka kaynak yaratılması gerektiğinin de altını çizen Jan, sadece yerel ve ilgili içerikleri, zamanında paylaşmaları gerektiğini de anlattı. Yani kısacası herşeyi yerinde ve zamanında yapmanın sosyal medyada önemli bir konu olduğunu katılımcılara aktardı.

Son olarak Jan, BrandLove adını verdikleri yeni uygulamalarını da tanıttı.

Socialbakers CEO'su Jan Rezab'ın şirketinin İstanbul etkinliğinde gerçekleştirdiği sunumu da Webrazzi farkıyla sizlerle paylaşıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.